AUDIO Bruno le Roux: România, pregătită să intre progresiv în Schengen

Problema romilor şi aderarea României la spaţiul Schengen, au fost subiectele abordate la Paris, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la întâlnirile cu oficialii francezi.

Adăugat: 4 Octombrie 2013
Ultima actualizare:4 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Zgonea şi Bruno le Roux
trimite pe mail

Şeful grupului socialist la Adunarea Naţională franceză, Bruno le Roux, se pronunţă pentru o intrare progresivă a României în Schengen, cu ocazia vizitei la Paris a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

El a precizat că "a venit momentul să fie materializată deschiderea României spre Schengen, cel puţin în ce priveşte frontierele aeriene şi maritime".

AUDIO Corespondenţă de la Paris. Tudor Ţepeneag, corespondentul Radio România Actualităţi despre întâlnirea dintre Valeriu Zgonea şi Bruno le Roux:

Problema romilor şi aderarea României la spaţiul Schengen au fost două dintre subiectele abordate joi, la Paris, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la întâlnirile cu liderul grupului socialist din Adunarea Naţională a Franţei, Bruno le Roux, şi cu prim-secretarul Partidului Socialist, Harlem Desir.

"În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte privind consolidarea dialogului politic la nivel inter-parlamentar, a parteneriatului strategic dintre cele două ţări, dar şi chestiuni legate de problematica romilor din Franţa şi aderarea României la spaţiul Schengen. Liderii socialişti francezi au reiterat necesitatea abordării unei poziţii echilibrate în ceea ce priveşte situaţia romilor din Franţa şi a aderării României la spaţiul Schengen, pronunţându-se în favoarea separării celor două tematici", informează Camera Deputaţilor, într-un comunicat de presă.

Valeriu Zgonea, aflat joi într-o vizită oficială la Paris, a declarat că acest mod de abordare al colegilor din Partidul Socialist demonstrează o cunoaştere profundă a realităţii româneşti şi a situaţiei etniei rome din România.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza