AUDIO Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei

"România poate fi a treia ţară, după Polonia şi Ungaria, care ar putea adopta o masură pentru reducerea comisioanelor pentru utilizarea cardurilor".

Adăugat: 28 Martie 2014
Ultima actualizare:28 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei
trimite pe mail

Comisioanele pentru utilizarea cardurilor în ţara noastră sunt excesive, nu reflectă costurile şi încalcă legea concurenţei,  spune autoritatea în domeniu.

Romania poate fi a treia ţară, după Polonia şi Ungaria care ar putea adopta o masură pentru reducerea acestor comisioane.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a vorbit, la rubrica Apel Matinal, de la Radio România, despre adoptarea unui proiect de lege în acest sens.

Astfel, plafonarea comisioanelor de la1,2% in prezent  la 0,3 procente s-ar putea face mai devreme în România decât la nivel UE, unde Parlamentul European va aproba un regulament la  sfârşitul anului.

Reprezentanţii BNR au susţinut insă recent că plafonarea comisioanelor interbancare pentru plăţile cu cardul nu îşi va atinge scopul si vor face si mai dificilă adaptarea institutiilor bancare la noile condiţii de pe piaţă.

AUDIO Interviu cu Bogdan Chriţoiu, difuzat în emisiunea "Apel matinal"Autor:
Eugen Rusu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza