AUDIO Băsescu despre turneul lui Ponta în Asia: Catastrofal!

Preşedintele Traian Băsescu consideră că turneul premierului Victor Ponta în Asia a fost catastrofal din punctul de vedere al imaginii şi al eficienţei.

Adăugat: 5 Iulie 2013
Ultima actualizare:5 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Traian Băsescu a declarat  joi seară la Digi24, că premierul a plecat în turneu fără mandat şi că aceste lucruri nu pot fi tolerate doar pentru că există un acord de cooperare instituţională.

AUDIO Traian Băsescu

"A plecat fără mandat, sunt lucruri care nu pot fi tolerate doar pentru că avem un acord de cooperare instituţională", a spus Băsescu.

Preşedintele Băsescu a mai afirmat că nu a fost consultat  nicin în legătură cu turneul din Asia al ministrului de Externe, Titus Corlăţean, adăugând că ''o vizită de preşedinte sau premier se pregăteşte".

Cât depre încheierea unui parteneriat strategic cu China, şeful statului a susţinut că acesta vine în contradicţie cu cel pe care România îl are deja cu Statele Unite.

"El (Victor Ponta, n.r.) ştie că sunt mult mai bun ca prim ministru decât el, eu nu am nevoie să mă pregătesc, el  mai are nevoie de ani buni ca să ajungă măcar un prim ministru acceptabil. În ce mă priveşte nu am nevoie de pregătire şi îi răspund tot cu o răutate şi tot public". Traian Băsescu

 

Referindu-se la activitatea premierului, Traian Băsescu a susţinut că ar fi un premier mai bun decât Victor Ponta şi că acesta mai are nevoie de mulţi ani pentru a deveni un prim ministru acceptabil.

Traian Băsescu a explicat, la Digi24, că l-a rugat pe premier să îi implice pe secretarii de stat sau pe ministrul agriculturii în finalizarea raportului pe agricultură al Comisiei prezidenţiale, lucru pe care acesta l-a şi făcut dar, ulterior, a spus public "o răutate", şi anume că şeful statului se pregăteşte să devină premier.

Traian Băsescu a precizat că îi răspunde tot public, şi tot cu o răutate, respectiv că este mult mai bun ca prim ministru decât Victor Ponta.

''Ca să vă dau un răspuns în glumă, eu nu am nevoie să mă pregătesc pentru funcţia de prim ministru, sunt pregătit.(...)Nu e o răutate faptul că sunt mai bun decât el, e o realitate", a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele a adăugat că ar vrea ca Victor Ponta să treacă de la stadiu de "agent constatator", să ia decizii şi să fie un premier care mişcă lucrurile.

"Nu-mi plac prim miniştrii constatatori. Prim-miniştrii mişcă lucrurile", a spus Traian Băsescu.

Amintim că Victor Ponta a declarat, luni seară, într-o intervenţie televizată de la Beijing, că, dacă preşedintele Traian Băsescu este preocupat de strategia agricolă, atunci înseamnă că acesta se pregăteşte pentru funcţia de prim-ministru, şeful Guvernului precizând că afirmaţia sa este "o glumă".Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza