AUDIO 9 Mai, zi cu triplă semnificaţie. Mesajul preşedintelui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis de la tribuna plenului reunit al Parlamentuului un mesaj cu ocazia zilei de 9 mai, zi cu triplă semnificaţie pentru români.

Adăugat: 9 Mai 2017
Ultima actualizare:9 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

UPDATE "România a progresat şi s-a modernizat. În această perspectivă, faptele celor care au pregătit politic independenţa României, precum şi memoria celor care s-au sacrificat pentru ea ne fac cu atât mai conştienţi de răspunderea şi datoria care peste secole ne revin nouă", a subliniat preşedintele Iohannis, în deschiderea mesajului său adresat plenului reunit al Parlamentului.

AUDIO Discursul integral al preşedintelui Klaus Iohannis

politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO discursul preşedintelui Iohannis.

Momentele importante din istoria României şi a Europei vor fi evocate de preşedintele Klaus Johannis în discursul pe care îl va rosti  în plenul reunit al Parlamentului României.

Ziua de 9 mai, zi cu triplă semnificaţie pentru români: proclamarea independenţei de stat a României în 1877, Ziua Victoriei, care a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi a Europei, care aminteşte de declaraţia istorică din 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, considerată data de naştere a Uniunii Europene.

Pe parcursul zilei vor fi organizate manifestări în capitală şi în întreaga ţară, în memoria soldaţilor români care şi-au pierdut viaţa în Războiul de Independenţă sau în luptele care au dus la capitularea Germaniei naziste.

Aceste momente importante din istoria României şi a Europei vor fi evocate de preşedintele Klaus Johannis în discursul pe care îl va rosti  în plenul reunit al parlamentului şi pe care îl prefaţează redactorul Radio România

Şeful statului a afirmat recent că niciodată Uniunea Europeană nu s-a confruntat cu atâtea crize în acelaşi timp: criza economică, Brexitul, dar şi curentele antieuropene din unele ţări.

În opinia sa, este bine că au început discuţiile despre viitorul uniunii şi este important că românii s-au arătat interesaţi de acest subiect.

Preşedintele României s-ar putea referi în discursul de astăzi la dorinţa ţării noastre de a fi nucleul Uniunii Europene, respingând astfel abordările de genul "Europa cu mai multe viteze" sau a "cercurilor concentrice", pentru că indiferent dacă un proiect este agreat de toate statele membre sau doar de un grup de ţări, el trebuie să rămână deschis tuturor.

politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO, de la ora 12.00, mesajul preşedintelui Klaus Iohannis. Click pe prima pagină, playerul VIDEOAutor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza