Audierea ministrului Apărării în cazul Robert Turcescu, amânată

Liberalul Corneliu Dobriţoiu a cerut audierea ministrului Duşa şi a responsabililor din Ministerul Apărării în cazul jurnalistului Robert Turcescu.

Adăugat: 24 Septembrie 2014
Ultima actualizare:24 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Duşa, ministrul Apărării
trimite pe mail

Comisia de Apărare din Senat a amânat pentru săptămâna viitoare dezbaterea privind propunerea preşedintelui comisiei, Corneliu Dobriţoiu, de audiere a ministrului Apărării, Mircea Duşa, în cazul jurnalistului Robert Turcescu.

Liberalul Corneliu Dobriţoiu consideră necesară audierea responsabililor din minister, pe motiv că declaraţiile făcute de Robert Turcescu afectează reputaţia armatei.

"Este interesul legitim al comisiei, atâta timp cât s-au făcut nişte afirmaţii publice de către cineva, afirmaţii grave de altfel. Vom solicita Ministerului Apărării să fie prezent la discuţii pe această temă, să vedem şi noi care este poziţia oficială şi în detaliu a ministerului. Este un act formal pe care îl facem din dorinţa de a certifica şi de a avea argumente în plus, argumente de natură politică, pentru a desfiinţa atitudinea aberantă a domnului Turcescu", a afirmat Dobriţoiu.

Jurnalistul Robert Turcescu a recunoscut că a fost locotenent-colonel sub acoperire în Serviciul de Informaţii al Ministerului Apărării, potrivit unui articol publicat duminică pe blogul său, unde a prezentat şi mai multe documente.

Ministerul Apărării nu a făcut niciun fel de comentariu legat de acest caz, precizând doar că aplică legile ţării şi că, dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe.

La rândul său, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a precizat că Parchetul General evaluează situaţia în acest caz şi că procurorii vor declanşa o anchetă dacă vor fi descoperite indicii în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza