Au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare

Mai multe măsuri de relaxare a restricţiilor au intrat în vigoare de la 1 iunie.

Adăugat: 2 Iunie 2021
Ultima actualizare:2 Iunie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Foto: Arhivă/ Agerpres
trimite pe mail

Sunt permise activităţile în spaţii deschise cu un număr mare de participanţi, precum spectacole sau petreceri, au fost redeschise piscinele din spaţii închise, dar şi locurile de joacă pentru copii.

Activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate în aer liber cu până la 1.000 de participanţi, în funcţie de incidenţa locală a infectărilor.

Este nevoie însă ca cei prezenţi să fi încheiat de cel puţin 10 zile schema de vaccinare sau să aibă un rezultat negativ la un test de depistare a infecţiei cu coronavirus ori dovada vindecării după trecerea prin boală.

Evenimentele private - nunţi, botezuri sau mese festive - vor putea avea loc cu cel mult 70 de persoane în spaţii deschise şi 50 la interior, iar activitatea în baruri, cluburi sau discoteci va fi permisă şi peste noapte, pentru persoanele vaccinate, la o capacitate de 50%.

Relaxări şi în privinţa competiţiilor sportive: este permisă participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului, fie el deschis sau închis.Autor:
Mihaela Mihai
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Iunie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza