Atmosfera din PSD, înaintea ședinței Comitetului Executiv

În PSD au loc dispute interne privind susţinerea faţă de guvernul condus de Mihai Tudose şi obligaţia de a fi respectate structurile de conducere ale partidului alese democratic.

Adăugat: 15 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii PSD se reunesc, astăzi, la Bucureşti, în Comitetul Executiv, pe fondul unor dispute interne privind susţinerea faţă de guvernul condus de Mihai Tudose şi obligaţia de a fi respectate structurile de conducere ale partidului alese democratic.

Deputatul Cătălin Rădulescu şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, au cerut retragerea sprijinului politic premierului Mihai Tudose, iar PSD Argeş subliniază în comunicatul remis presei că fiecare membru de partid are obligaţia de a respecta structurile de conducere alese democratic, iar orice dispută internă trebuie mai întâi să fie dezbătută în forurile statutare, iar apoi decizia să fie comunicată public.

În replică, organizaţia PSD Iaşi îşi arată susţinerea faţă de guvernul condus de Mihai Tudose şi consideră că disputa actuală este generată de aspecte personale şi subiective.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, consideră că problemele de comunicare au generat o falsă impresie în legătură cu apariţia unor tabere în rândul partidului, iar Comitetul Executiv Naţional le va rezolva printr-o decizie importantă.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, spune că este necesară o decizie clară şi susţine că o eventuală retragere a sprijinului politic pentru actualul guvern ar reprezenta un act de sinucidere politică.

În alte reacţii, social-democraţii fac un apel la calm şi responsabilitate.

Parlamentarii Rovana Plumb, Claudiu Manda şi Marius Dunca se declară împotriva instabilităţii politice şi se arată favorabili continuării aplicării măsurilor prevăzute în programul de guvernare.

În plus, alte filiale precum PSD Gorj, susţin că o echipă unită va da rezultate şi că este nevoie de conlucrare pentru realizarea proiectelor aşteptate de comunităţile locale.

Şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că premierul şi preşedintele PSD au greşit, iar acum au obligaţia de a găsi o cale de colaborare, chiar şi semnarea unei înţelegeri, pentru a înceta orice dispută în partid, şi continuarea proiectelor asumate la nivel naţional şi local, pentru a nu pierde încrederea românilor.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza