Atenţie! Cardul de sănătate devine obligatoriu de astăzi

Cardul de sănătate devine, de astăzi, 1 septembrie, singurul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate, pentru cei asiguraţi.

Adăugat: 1 Septembrie 2015
Ultima actualizare:1 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cardul de sănătate este obligatoriu de astăzi.

Va fi singurul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate, pentru cei asiguraţi.

Cardul nu este obligatoriu în cazul urgenţelor şi nici pentru copiii de până la 18 ani.

Cei care nu au intrat în posesia documentului până acum pot verifica dacă acesta a fost eliberat, pe pagina de internet a Casei de Sănătate.

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, explică de ce furnizorii de servicii medicale trebuie să verifice calitatea de asigurat a pacienţilor, pe site-ul instituţiei.

"Întotdeauna furnizorii trebuie să verifice în baza Casei Naţionale, şi nu în baza proprie. Doar aşa vom putea să eliminăm neajunsurile sau inconvenientele pentru pacient, trimiţându-l de la furnizorul de servicii la casă, de la casă la furnizor sau la ANAF ş.a.m.d. Am discutat de puţină vreme cu ANAF tocmai a ne actualiza bazele foarte repede, în aşa fel încât să nu treacă nu ştiu cât timp de când un cetăţean nu a devenit asigurat şi să nu aibă card. La fel este valabil dacă nu mai plăteşte asigurări, după cele trei luni ai card, dar el nu este valid. Cardul este valid atâta timp cât plăteşti asigurări plus trei luni", a spus Vasile Ciurchea.

AUDIO Interviu cu Vasile Ciurchea. Realizator: Adriana Turea

Tot de astăzi casele de asigurări care au un număr mare de carduri neridicate au program prelungit în zilele de lucru  între orele 8:00 şi 20:00.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza