Atentatele de la Paris, planificate în Belgia

Parchetul belgian confirmă că suspectul cheie al atacurilor teroriste din noiembrie de la Paris s-a ascuns imediat după aceea în Bruxelles şi că atentatele au fost planificate, cel puţin în parte, în Belgia.

Adăugat: 9 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Poliţia a descoperit substanţe explozive şi centuri artizanale într-un apartament, care a servit probabil ca atelier de fabricare a bombelor.

Teroristul Salah Abdeslam, implicat în atentatele de la Paris din noiembrie anul trecut, căutat cu mandat internaţional de arestare, s-a ascuns într-un cartier central al Bruxelles-ului, informează corespondenta RRA la Bruxelles.

A fost făcută publică fotografia locuinţei respective, situată într-un bloc de pe un bulevard important.

Parchetul Federal a confirmat informaţia apărută în presa belgiană şi anunţă că acesta s-a ascuns imediat după atentate într-o locuinţă închiriată de o persoană sub un nume fals, aflat acum în arestul poliţiei belgiene.

În apartament au fost descoperite urme de substanţe explozive, centuri artizanale şi amprenta digitală a suspectului cheie din atentatele din 13 noiembrie de la Paris, acest Salah Abdeslam.

Prin informaţiile transmise, Parchetul confirmă astfel că atacurile sângeroase de la Paris, în care au murit 130 de persoane, au fost planificate măcar parţial pe teritoriul belgian.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza