Atacurile teroriste din Franţa "ar putea da startul unui val de atentate"

Potrivit directorului serviciului britanic de informaţii interne, serviciile americane ar fi interceptat comunicaţii care au avut loc între lideri ai grupării Statul Islamic, după atacurile de la Paris.

Adăugat: 11 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:11 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Atacurile teroriste din Franţa ar putea să fie reprezinte începutul unui val de atentate în Europa, scrie cotidianul german "Bild", care citează surse din cadrul serviciilor de informaţii americane.

Un avertisment similar a fost lansat deja, joi, de directorul serviciului britanic de informaţii interne, MI5.

Serviciile americane ar fi interceptat comunicaţii care au avut loc între lideri ai grupării Statul Islamic după atacurile de la Paris.

Acestea ar trebui să dea semnalul unui val de atentate în mai multe oraşe europene, printre care şi Roma.

Nu există însă informaţii cu privire la planuri concrete de atac, transmite France Presse.

Statul Islamic a anunţat, de altfel, în trecut că vizează ţinte din Occident, iar simpatizanţi ai grupării au răspuns apelurilor sale şi au lansat deja mai multe aşa-numite "atacuri ale unor lupi singuratici".

Această grupare jihadistă, care controlează părţi importante din Siria şi Irak, nu este însă singura care ameniţă Europa.

Directorul MI5, Andrew Parker, a avertizat că un grup de militanţi Al-Qaeda plănuieşte atentate care să provoace un număr mare de victime în Europa.

Aşa-numitul grup Khorasan este format din membri ai nucleului reţelei Al-Qaeda care s-au mutat în Siria pentru a plănui atentate în Occident; de altfel, grupul este de câteva luni, alături de Statul Islamic, ţinta raidurilor aeriene lansate de coaliţia condusă de Statele Unite.

O a treia grupare care intenţionează să atace Occidentul este Al-Qaeda din Peninsula Arabă, care, de altfel, a revendicat atacul terorist de la Paris.

Revista în limba engleză a grupării, "Inspire", chiar publicase o listă neagră cu personalităţi pe care le-ar dori ucise, pe listă figurând şi redactorul-şef de la Charlie Hebdom, Stéphane Charbonnier.Autor:
Cătălin Gomboş
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
11 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza