Atacurile cibernetice "au devenit un fenomen"

Politicienii ar trebui să gândească o legislaţie specială în domeniu, în condiţiile în care atacurile cibernetice au devenit un fenomen, susţine Directorul Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Adăugat: 22 Mai 2015
Ultima actualizare:22 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ameninţările în spaţiul cibernetic se înmulţesc, iar atacurile cibernetice, inclusiv asupra site-urilor guvernamentale, au devenit un fenomen, după cum afirmă Directorul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, Augustin Jianu.

El a declarat pentru Radio România Actualităţi că instituţiile statului au puţine instrumente pentru a-i identifica pe hackeri şi a adăugat că politicienii ar trebui să gândească o legislaţie specială în domeniu, în condiţiile în care Statele Unite au alocat deja, în acest an, apărării cibernetice 14 miliarde de dolari, iar Franţa - un miliard de euro. 

"Legislaţia trebuie să vizeze partea de educaţie, pentru generaţiile care urmează, pentru că altfel vom perpetua problema, trebuie să vizeze şi dreptul autorităţilor de a interveni în momentul în care anumite sisteme din România sunt folosite, fără dorinţa sau fără ştirea utilizatorilor, sunt folosite de către hackeri pentru a lansa alte atacuri. Să avem nişte măsuri prin care să putem să protejăm şi dreptul cetăţenilor care nu atacă pe nimeni, să navigheze pe internet în siguranţă. Nu aş spune că la noi nu se face nimic, din contră, aş spune că suntem la început, într-adevăr, e un trend foarte bun. România nu e cu nimic mai vulnerabilă decât orice altă ţară în momentul de faţă", a spus Augustin Jianu.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza