Atacuri teroriste în Rusia. Peste 30 de persoane au murit

Panică în Rusia, după ce oraşul Volgograd a fost zguduit de un al doilea atentat, în mai puţin de 24 de ore. În cele două atentate au murit peste 30 de persoane și peste 65 de de oameni au fost grav răniți.

Adăugat: 30 Decembrie 2013
Ultima actualizare:30 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Stare de tensiune maximă în Rusia, după cel de-al doilea atentat de la Volgograd, de luni dimineaţă, soldat cu 15 victime.

Piaţa Roşie din Moscova a fost evacuată pentru scurt timp luni dimineaţă, după ce o femeie a lăsat un bagaj suspect pe care l-a părăsit apoi în fugă.  

După atentatul de duminică din Gara Centrală, în care, după ultimele informaţii, şi-au pierdut viaţa 17 şi au fost rănite peste 40 de persoane, luni, un terorist sinucigaş s-a aruncat în aer într-un troleibuz, provocând moartea a 14 - după alte informaţii, 15 - persoane şi rănirea altor 28, între care un copil în vârstă de câteva luni şi o gravidă.

După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru investigaţii, Vladimir Markin, atentatul de luni a fost comis de un bărbat, deocamdată, neidentificat, iar modul de acţiune şi caracteristicile bombei artizanale, care a fost umplută, pentru a-i mări efectul, cu fragmente metalice, arată că între acest atentat şi cel de duminică există o legătură directă.

Potrivit Interfax, care citează surse din cadrul Comitetului pentru investigaţii, atentatul de duminică din Gara Volgograd a fost comis de un bărbat cu aspect slav şi o femeie.

Sursa afirmă că teroristul este Pavel Pecionkin, originar din Republica etnică Mari El, la nord de Moscova.

Se pare, afirmă aceeaşi sursă, că poliţiştii de la linia de securitate de la intrarea în gară, dotată cu scannere pentru bagaje şi detectoare de metal, au sesizat comportamentul suspect al femeii, dar în momentul în care au încercat să se apropie de ea, s-a produs explozia.

Înregistrările video arată că în centrul exploziei s-a aflat şi un bărbat, în acel loc fiind găsit mai târziu un deget al acestuia, având pe el inelul unei grenade neexplodate şi alături, un pistol.

Ulterior, grenada a fost găsită şi neutralizată.

Se pare că bărbatul nu a putut trece de linia de securitate şi a fost invitat la control, moment în care s-a produs deflagraţia.

Autorităţile afirmă că intenţia iniţială a teroriştilor era să provoace o explozie în sala de aşteptare, unde numărul victimelor ar fi fost mult mai mare.

Această reconstituire a evenimentelor nu are deocamdată o confirmare oficială.

Preşedintele Vladimir Putin a discutat luni situaţia de la Volgograd cu premierul Dmitri Medvedev şi şefii instituţiilor de forţă.

Liderul de la Kremlin a ordonat ca pe tot teritoriul Rusiei să fie luate măsuri speciale de securitate, îndeosebi în oraşul şi regiunea Volgograd.Autor:
Alexandr Beleavski
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
30 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza