ATAC armat la München. Filmul evemimentelor

München-ul a fost ținta unui atac în urma căruia au fost uciși nouă oameni.

Adăugat: 23 Iulie 2016
Ultima actualizare:23 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

München, unul dintre marile oraşe ale Germaniei, de obicei foarte animat, a fost sub o adevărată stare de asediu aseară.

Alerta s-a dat vineri, în jurul orei locale 18:00.

Un bărbat tânăr a deschis focul asupra oamenilor care treceau pe lângă un restaurant McDonald's situat lână un mall, apoi a intrat în centrul comercial şi a continuat să tragă.

"Au început să fugă oamenii. Imediat s-a golit centrul comercial. Am auzit o serie de împuşcături şi am fugit şi noi de acolo. Am auzit arma, pare să fie un pistol automat. Pur şi simplu am fugit, ca să ne salvăm viaţa", spune un martor.

Atacatorul a fost găsit în cele din urmă pe o stradă lăturalnică, la 1 kilometru de mall.

După ce au verificat dacă avea explozibil asupra sa, poliţiştii au constatat că tânărul se sinucisese, împuşcându-se în cap.

Nouă oameni au fost ucişi.

Iniţial, pe baza spuselor martorilor, s-a pornit în căutarea a trei atacatori înarmaţi, căutări la care au participat 2300 de poliţişti mobilizaţi şi din restul Germaniei şi din Austria.

Poliţia a cerut populaţiei să stea acasă, în timp ce a sigilat zona, a închis gara centrală şi a oprit transportul în comun.

Multă vreme situaţia a fost confuză.

Au apărut informaţii contradictorii privind şi alte atacuri în oraş, care ulterior au fost infirmate.

Ore întregi mii de oameni au rămas blocaţi în tranzit, neputând ajunge acasă.

Atacul armat de la München este al treilea care vizează civili în Europa, în opt zile, după cel de la Nisa, în care un bărbat franco-tunisian a ucis 84 de oameni cu un camion chiar de Ziua naţională a Franţei şi după atacul din tren comis cu toporul în Bavaria de un adolescent solicitant de azil, ambele revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza