Asociaţiile pacienţilor sprijină pachetul de servicii medicale

Pachetul de servicii medicale de bază este binevenit pentru că pacienţii vor şti cu exactitate care sunt serviciile medicale subvenţionate de stat, susţine Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Bolnavilor de Cancer.

Adăugat: 6 Octombrie 2013
Ultima actualizare:6 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii Ministerul Sănătăţii şi cei ai asociaţiilor de pacienţi au discutat despre serviciile medicale de bază.

Întâlnirea de sâmbătă s-a încheiat cu semnarea unei declaraţii de sprijinire a pachetului de servicii medicale, care se află luna aceasta în dezbatere publică şi ar putea intra în vigoare de la 1 februarie 2014.

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a precizat pentru RADIO ROMÂNIA că acum se stabileşte clar pentru prima data de ce servicii medicale pot beneficia cetăţenii în baza asigurărilor sociale de sănătate, care nu pot suporta costurile decât pentru tratarea anumitor afecţiuni.

"A fost nevoie să reavizăm acest pachet în limita bugetului, dar în acelaşi timp să găsim toate acele servicii care să nu pună în pericol viaţa omului. Toate acele servicii care să permită, să realizăm şi acţiuni de prevenţie, să realizăm şi tratare la medicul de familie şi consultaţii în ambulator şi, bineînţeles, realizarea de servicii medicale în spitale şi toate aceste operaţiuni care să se finalizeze, evident, cu reţete pe baza cărora oamenii să-şi procure medicamentele necesare traiului", a spus Eugen Nicolăescu.

Preşedintele Asociaţiei Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, susţine că noul pachet de servicii medicale de bază este binevenit pentru că pacienţii vor şti cu exactitate care sunt serviciile medicale subvenţionate de stat şi care trebuie suportate din propriile buzunare.

"Ceea ce ne dorim cu toţii este ca în sistem să fie ordine şi să ştim fiecare dintre noi ce drepturi avem, în ce cuantumuri aceste drepturi sunt cuprinse. Se pune baza acum pe asistenţa primară, medic de familie şi ambulator, tocmai pentru a elimina nişte costuri inutile şi spitalizări inutile sau raportate fals şi banii economisiţi se vor regăsi tot în medicaţia şi în investigaţiile pentru pacienţi", a spus Irimia.

Adrian Pană, ministru secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, despre noul pachet din SănătateAutor:
Mira Gomboş
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
6 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza