Asociaţiile internaţionale solicită preşedintelui Iohannis menţinerea taxei radio-tv

Asociaţii internaţionale ale difuzorilor de radio si televiziune solicită ca abonamentele pentru radiourile şi televiziunea publice din România să fie păstrate.

Adăugat: 3 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhivă
trimite pe mail

În acest scop au trimis scrisori preşedintelui Klaus Iohannis şi conducerii PSD.

Ţările care au abandonat sistemul de finanţare prin abonamente a serviciilor media publice au regretat decizia pentru că rezultatul a fost pierderea independenţei în ceea ce priveşte finanţarea şi o scădere a calităţii conţinutului pogramelor - susţine  Toshiyuki Sato, secretarul general al Public Broadcasting International într-o scrisoare transmisă preşedintelui Klaus Iohannis.

În opinia sa, o finanţare sănătoasă este fundamentul serviciilor publice de media prospere, libere şi caracterizate de diversitate.

De aceeaşi părere este şi Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune care i-a transmis o scrisoare preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, iniţiatorul legii care elimină mai multe taxe nefiscale pritre care şi cea radio-tv.

În document se arată că atâta vreme cât social-democraţii sunt preocupaţi să asigure independenţa serviciilor publice de radio şi televiziune din România EBU îi încurajează să păstreze taxele de tip abonament pentru cele două instituţii.

Amintim că în urmă cu o săptămână Liviu Dragnea a adresat la rândul său o scrisoare organizaţiilor profesioale din media în care dădea asigurări că eliminarea taxei radio-tv nu înseamnă bani mai puţini pentru instituţiile publice de radio şi televiziune.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza