"Ascultă 5 minute de muzică clasică" a devenit program naţional

De astăzi putem asculta cinci minute de muzică clasică în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect iniţiat şi derulat de Radio România Muzical.

Adăugat: 1 Octombrie 2014
Ultima actualizare:1 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De anul acesta, "Ascultă 5 minute de muzică clasică" a devenit şi program naţional în şcolile româneşti, prin semnarea unui protocol între Ministerul Educaţiei şi Radio România.

Liliana Staicu, managerul Radio România Muzical a afirmat că acest program este foarte important mai ales pentru elevi.

"Este foarte important ca din acest an şcolar copiii din România pot asculta la şcoală aceste cinci minute de muzică clasică, însoţite de explicaţii construite pentru nivelul lor de înţelegere. Tot pentru elevi a fost gândit şi un concurs derulat pe pagina proiectului de la RomâniaMuzical.ro, iar pentru profesori o bibliotecă online cu lucrări din programa şcolară. Şi, tot sub egida acestui proiect, puteţi să îl ascultaţi cântând live, în spaţii neconvenţionale din Cluj şi Timişoara, pe violoncelistul Răzvan Suma, în 10 şi 12 octombrie", a explicat Liliana Staicu.

Scopul proiectului, aflat la a noua ediţie, este acela de a aduce muzica clasică tot mai aproape de publicul larg. Campania a fost foarte bine primită, la ediţiile precedente, desfăşurate de două ori pe an, începând din 2010.

Campania a ajuns la a noua ediţie, fiind primită cu succes şi mult interes de public la ediţiile precedente, desfăşurate de două ori pe an începând din 2010.

Principiul campaniei este simplu: difuzarea a cinci minute de muzică clasică, zilnic, în cât mai multe spaţii neconvenţionale, altele decât sălile de concert, acolo unde afluxul de public/vizitatori este semnificativ.

De asemenea, zilnic piesa zilei din campania Ascultă 5 minute de muzică clasică poate fi ascultată şi la Radio România Muzical, dar şi în reţeaua Radio România Regional.

În şcoli, materialele audio puse la dispoziţie de Radio România Muzical sunt ascultate de elevi la orele de muzică/arte, proiectul facilitând apropierea copiilor de muzica clasică în mod concret, prin audiţia muzicală.

Sub egida proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, violoncelistul Răzvan Suma va susţine două minirecitaluri la Iulius Mall din Cluj-Napoca şi Timişoara, în 10, respectiv 12 octombrie.

Partenerii proiectului pentru ediţia octombrie 2014 sunt: Ministerul Educaţiei Naţionale, Carrefour România, Cora România, Băneasa Shopping City, Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Timişoara, Iulius Mall Cluj-Napoca, Iulius Mall Suceava, Palas Mall Iaşi, Librăriile Humanitas, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional Peleş, Castelul Bran, Muzeul Brukenthal din Sibiu, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Ţăranului Român, PricewaterhouseCoopers, Lafarge România.

Ascultă 5 minute de muzică clasică este un proiect iniţiat şi dezvoltat de Cristina Comandaşu, redactor şef Radio România Muzical, iar din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, coordonator al proiectului este Adrian Brăescu, inspector general.

Mai multe informaţii despre campanie, fişierele audio ale pieselor incluse în proiect şi concursuri destinate elevilor pe www.romania-muzical.ro/5minute.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
1 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza