Armonizarea legislației privind violența în familie, "necesită implicarea întregii societăți"

Armonizarea legislației privind violența în familie necesită implicarea întregii societăți, mai ales a structurilor politice, declară deputatul USR, Oana Bâzgan.

Adăugat: 8 Mai 2017
Ultima actualizare:8 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Conferinţă privind egalitatea de şanse la Palatul Parlamentului. Foto: Mugur Mihăiţă
trimite pe mail

Președintele Comisiei pentru egalității de șanse a Camerei Deputaților Oana Bâzgan susține că, deși multe femei suferă din cauza violenței domestice, foarte puține reclamă acest fapt.

Deputatul USR a declarat că armonizarea legislației privind violența în familie necesită implicarea întregii societăți, mai ales a structurilor politice, deoarece o cauză majoră a acestor probleme o reprezintă discrepanțele în ceea ce privește ocuparea locurilor de muncă și nivelul retribuției.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, social democrata Ana Birchall, a subliniat eforturile depuse de membrii tuturor formațiunilor politice pentru a promova egalitatea de șanse între femei și bărbați.

Ea a precizat că egalitatea de gen nu este o modă ci o necesitate.

Cu ocazia zilei naționale a egalității de șanse, la Conferința organizată la Parlamentul României, în mesajele transmise, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu și-au arătat deplina susținere pentru  promovarea unor măsuri privind egalitatea de șanse între femei și bărbați.
 Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza