Arestări ale vameşilor pe bandă rulantă

15 poliţişti de frontieră şi vameşi de la Stamora Moraviţa au fost arestaţi, urmând ca DNA să se pronunţe asupra altor 30 de persoane reţinute.

Adăugat: 9 Februarie 2011
Ultima actualizare:9 Februarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis  arestarea preventivă pentru 29 de zile a primului  grup de 15 poliţişti de frontieră şi vameşi de la Stamora  Moraviţa.


Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.


Pentru restul de 30 de persoane reţinute de procurorii DNA în cazul de corupţie de la vămile de la Stamora Moraviţa şi  Naideş urmează ca magiastraţii Curţii de Apel să decidă dacă vor emite şi pentru aceştia mandate de arestare.


Alţi cinci  suspecţi au fost lăsaţi să plece de la DNA, dar au primit interdicţia de a părăsi ţara.Toate aceste persoane sunt acuzate de luare de mită şi constituire de grup infracţional organizat.


Curtea de Apel Bucureşti urmează să decidă, miercuri, dacă va emite mandate de arestare preventivă şi pe numele celorlalţi 30 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la punctele de frontieră din judeţele Timiş şi Caraş-Severin reţinuţi de procurorii DNA.
    

Până în prezent, DNA a anunţat reţinerea a 45 de persoane implicate în acest caz, iar faţă de alţi cinci învinuiţi procurorii au dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.
    

Potrivit unui comunicat al DNA,  procurorii efectuează cercetări penale faţă de 35 de persoane de la Punctul de trecere a frontierei  Moraviţa, Sectorul Poliţiei de Frontieră  Deta, Punctul de trecere a frontierei  Foeni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Cruceni, toate structurile aparţinând Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră) Timiş şi faţă de persoane suspectate de trafic de ţigări.
    

Sunt vizaţi doi ofiţeri de poliţie la Punctul Moraviţa - Teodor Cătălin Tănase (şef de tură) şi Radu Cătălin Felecan, 19 agenţi de poliţie de la aceeaşi vamă, un agent de poliţie şi şef al Postului de Poliţie Moraviţa, Ion Alin Caramatrac, agent de poliţie SPF Deta - Mihai Adrian Şutea, comisar de poliţie Ioan Cornel Popa, şef de tură la Punctul  Foeni, alţi doi agenţi de la acelaşi punct vamal şi patru lucrători vamali la Biroul Vamal Moraviţa, în sarcina tuturor reţinându-se infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat.
    

În cazul PTF Naidăş, judeţul Caraş-Severin, sunt cercetaţi 15 inculpaţi, trei fiind ofiţeri de poliţie de frontieră, printre care şeful PTF Naidăş, Valentin Ionică Bărăgan, opt agenţi de poliţie de frontieră şi patru lucrătorii vamali.Autor:
Mădălina Radu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
9 Februarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza