ArcelorMittal România solicită amânarea liberalizării tarifelor la gaze

Constantin Niţă, ministrul delegat pentru energie şi Dan Nica, ministru pentru societatea informaţională, au vizitat, marţi, Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Adăugat: 19 Martie 2013
Ultima actualizare:19 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cei doi miniştri ai Guvernului Ponta s-au întâlnit cu Bruno Ribo, Directorul General al Companiei şi cu Ionel Borş, Country Manager ArcelorMittal România şi au discutat despre mai multe solicitări ale conducerii Combinatului.

Potrivit unui comunicat de presă al combinatului siderurgioc, reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi au subliniat eforturile companiei pentru depăţirea dificultăţilor crizei şi - de asemenea – cele privind proiectele pentru creşterea eficienţei energetice a proceselor de producţie şi echipamentelor.

Conducerea companiei a precizat că, în calitate de mare consumator de energie, este preocupată de tariful final alelectricităţii, deoarece factura totală reală include, pe lânga preţ, toate costurile suplimentare pentru transport şi distribuţie, certificate verzi, taxe de cogenerare, costurile de echilibrare şi accize.

Totodata, reprezentanţii combinatului de la Galaţi au subliniat că este important ca ArcelorMittal să nu aibă costuri suplimentare în comparaţie cu cele ale companiilor producătoare de oţel din ţările membre are Uniunii Europene, menţinând, astfel, sustenabilitatea activităţilor industriale în România.

În plus, ArcelorMittal Galaţi a subliniat necesitatea amânării liberalizării tarifelor la gaze pentru a evita un impact major asupra consumatorilor industriali din România, se mai arata în comunicatul de presa al Arcelor Mittal Galaţi.

 Autor:
Maria Măndiţa
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza