Arafat: RO - ALERT nu este menit să funcţioneze ca un sistem de alertare pre-cutremur

RO - ALERT nu este menit să funcţioneze ca un sistem de alertare pre-cutremur, afirmă şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Adăugat: 28 Octombrie 2018
Ultima actualizare:28 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Raed Arafat- arhivă foto
trimite pe mail

În zona seismică Vrancea s-a produs în această noapte un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter. Cutremurul, care s-a resimţit puternic în Bucureşti şi în judeţele învecinate, s-a produs în perimetrul marcat de oraşele Nehoiu, Covasna, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc şi Vălenii de Munte.

Deocamdată nu au fost raportate pagube, după cum ne-a menţionat cu puţin timp în urmă şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Raed Arafat: Din verificările făcute de Pompierii Bucureşti şi de pompierii din zonele în care s-a resimţit cutremurul, până la acest moment nu avem informaţii să fie anunţate pagube prin 112, până la acest moment. A fost o întrerupere scurtă de curent în zona Întorsurii Buzăului, am primit mesaje de la cineva că nu a funcţionat RO - ALERT. RO - ALERT nu este menit să funcţioneze ca un sistem de alertare pre-cutremur. Dacă era ceva grav, atunci puteam să transmitem post-cutremur pe RO - ALERT pentru a da sfaturi populaţiei. S-au trimis pe aplicaţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că nu a fost cutremur cu pagube sau cu probleme grave şi pe Facebook, bineînţeles.

Conform procedurii, autospecialele de pompieri din fiecare subunitate ISU Bucureşti Ilfov efectuează recunoaşteri în teren pentru a evalua eventualele pagube, informează  reporterul RRA, Daniela Mănuţă.

În primele 15 minute după producerea cutremurului au fost înregistrate 12 apeluri la numărul de urgenţă, fiind vorba de cazuri de atacuri de panică, după cum a precizat Alice Grasu, şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, citată de Agerpres.

Seismul s-a simţit şi în ţările vecine, Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria , notează Centrul European de Seismologie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza