Arafat: Este nevoie de modificări legislative pentru eficientizarea sistemului 112

Șeful Departamentului de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că este nevoie de modificări legislative pentru eficientizarea sistemului 112.

Adăugat: 28 Iulie 2019
Ultima actualizare:28 Iulie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Raed Arafat. Foto. gov.ro.
trimite pe mail

Un grup de lucru interministerial care trebuie să propună în 15 zile măsuri pentru ca timpii de răspuns în situaţii critice să fie redus s-a reunit astăzi sub conducerea şefului Departamentului de Urgenţă, Raed Arafat.

El spune că este nevoie de modificări legislative pentru eficientizarea sistemului 112, iar acestea se pot face chiar rapid, într-o lună de zile.

Persoana care apelează 112 trebuie să îşi dea consimţământul să poată fi localizată imediat, iar cartelele de telefon trebuie achiziţionate doar pe bază de buletin. Sunt însă şi alte aspecte, a explicat Raed Arafat.

Raed Arafat: Natura apelului 112. Până acum, apelul 112 se referă la el ca şi apel voce mai mult şi nu intră în el apelul de date şi trebuie o modificare. Asta este o modificare simplă prin care se scrie că apelul 112 înseamnă şi apel voce şi apel date, şi gratuitatea transmiterii apelului date, pentru că apelul date pleacă pe un alt număr, pe care nu îl formează omul, dar este un alt număr care transmite pe el poziţia persoanei, aşa funcţionează sistemul AML. Şi atunci trebuie să fie pus la dispoziţie acest număr scurt care, iarăşi, n-are nimic cu el omul de rând, dar trebuie să fie pus la dispoziţie, ca să se transmită prin el poziţia care vine printr-un SMS, şi atunci legislaţia trebuie modificată şi în acest sens.

În ce priveşte modernizarea sistemului 112 prin introducerea sistemului de localizare AML - Advanced Mobile Location - de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, recomandarea grupului de lucru este semnarea contractului cu partenerul care a câştigat licitaţia, fără a se mai aştepta alte contestaţii, a mai spus Raed Arafat.

La o primă contestaţie, instanţa a dat câştig de cauză Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iulie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza