Aproape trei sferturi din unitățile de învățământ pot desfăşura cursuri cu prezența fizică

Reprezentaţii Ministerului Educaţiei spun că de acum înainte calcularea ratei de vaccinare a personalului se va putea face şi separat pe structuri arondate.

Adăugat: 14 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aproape trei sferturi din şcolile, liceele şi grădiniţele din România pot desfăşura cursuri cu prezenţă fizică, săptămâna viitoare, pentru că cel puţin 60% din angajaţii lor s-au vaccinat anti-COVID.

Sunt şi peste 1.100 de şcoli şi grădiniţe în care niciun angajat nu s-a vaccinat.

De săptămâna viitoare va fi introdus un nou mod de raportare a personalului vaccinat şi ar putea începe testarea pentru coronavirus din salivă a elevilor.

Reprezentaţii Ministerului Educaţiei spun că de acum înainte calcularea ratei de vaccinare a personalului se va putea face şi separat pe structuri arondate, adică după cum spunea secretarul de stat, Sorin Ion, dacă într-o comună, o grădiniţă de exemplu care are trei angajaţi, depăşeşte rata de 60% de vaccinare, ea poate funcţiona, chiar dacă la nivelul întregii unităţi acest lucru nu este îndeplinit.

O altă noutate este introducerea testului de salivă pentru copii şi personalul care intră în contact cu ei.

Conform procedurii elaborată de Ministerul Sănătăţii, testele vor fi făcute în fiecare luni şi joi, de către personalul medical sau de cadre didactice special desemnate de unitate.

Sindicatele din învăţământ se opun acestor proceduri şi susţin că testarea elevilor trebuie făcută în familie, altfel unităţile vor deveni focare de infecţie.

Cele mai multe cadre didactice, oricum, vor refuza să administreze elevilor testele de salivă, se menţionează în comunicatul remis de Federaţia Sindicatelor Libere din Invăţământ şi de Federaţia Sindicatelor din Educaţie ,,Spiru Haret''.Autor:
Victor Gheorghe
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza