Aproape 650 de mii de angajaţi, beneficiarii ai ordonanţei pe tema salarizării

Aproape 650 de mii de angajaţi din sistemul bugetar vor beneficia de prevederile ordonanţei de urgenţă, aprobate astăzi de guvern. referitoare la Legea salarizării bugetarilor.

Adăugat: 8 Iunie 2016
Ultima actualizare:8 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 873 de milioane de lei sunt necesari pentru aplicarea sa până la sfâriştul anului şi alţi peste 2,5 miliarde pentru 2017, după cum transmite de la Palatul Victoria, reporterul RRA, Alin Şerbănescu.

Acest act normativ se adresează în special salariaţilor din sistemul public de sănătate şi din educaţie, a afirmat ministrul muncii, Dragoş Pîslaru.

" În sectorul de sănătate există nişte disfuncţionalităţi majore în modul în care sunt salarizaţi cei din sectorul medical şi observăm că există deja o penurie de personal, ca urmare a faptului că din ce în ce mai multe vreme, în mod accelerat au părăsit ţara. Atunci a fost necesar aici să venim cu o reaşezare a grilei, astfel încât un medic de o funcţie şi o vechime indiferent unde ar fi în ţară să aibă acelaşi salariu de bază. Pentru sectorul de educaţie, venim cu o grilă la fel ca la sănătate, care are iarăşi accent pe zona de debutanţi, pe zona de funcţii auxiliară, a declarat Dragoş Pîslaru.

Ordonanţa de Guvern îşi propune să corecteze disfuncţionalităţile din sistem, astfel încât angajaţii pe aceeaşi funcţie şi cu aceleaşi studii să aibă acelaşi salariu.

AICI COMUNICATUL INTEGRAL AL MINISTERULUI MUNCIIAutor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza