Aprecierea leului, "un lucru bun" pentru cei cu credite în euro

Leul s-a apreciat faţă de moneda euro, înregistrându-se cel mai ridicat nivel al monedei naţionale în raport cu euro din ultimele 16 luni. Premierul apreciază că cei cu credite în euro sunt avantajaţi.

Adăugat: 30 Aprilie 2013
Ultima actualizare:30 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta susţine că aprecierea înregistrată de moneda naţională în ultimele zile reprezintă un semn de încredere şi stabilitate.

Prim-ministrul a subliniat, la începutul sedinţei de Guvern, că vestea este bună mai ales  pentru cei care au de achitat în această perioadă rate în euro.

"Este un lucru bun pentru cei care au rate, fie că e vorba de persoane fizice, fir de companii. E un lucru mai puţin bun pentru exportatori, dar important este că e un mesaj de încredere în România şi de stabilitate", a spus primul-ministru.

Leul s-a apreciat, luni, faţă de moneda europeană, cu 1,42 bani (0,33%), Banca Naţională anunţând un curs de 4,3224 lei la un euro, după ce vineri fusese de 4,3366 lei/euro.

Acesta este cel mai ridicat nivel al monedei naţionale în raport cu euro din ultimele 16 luni în condiţiile în care în 4 ianuarie 2012 BNR afişa un curs de 4,3219 lei pentru un euro.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza