APIA: Expiră termenul pentru acordarea ajutorului de stat pentru motorină

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură le aminteşte fermierilor că mâine este ultima zi în care se pot depune cererile de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorină, aferent ultimului trimestru al anului trecut.

Adăugat: 31 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ajutorul constă în rambursarea diferenţei dintre acciza standard şi cea redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară, determinată potrivit prevederilor art. 218 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1,7975 lei/litru.

"Beneficiarii ajutorului de stat achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2015, în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.

De asemenea menţionăm că beneficiarii nu trebuie să fie în în dificultate financiară, definite în sensul Liniilor directoare privind ajutorul de stat pentru salvarea şi restructurarea întreprinderilor aflate în dificultate, publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 244 din 1 octombrie 2004, respectiv întreprinderi ce constituie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare şi să nu fi fost emisă o decizie de recuperare a unui ajutor de stat, dacă această decizie de recuperare nu a fost deja executată, conform prevederilor legale în vigoare, precum şi ale art. 13 - 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 14/2010 privind măsurile financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producătorilor agricoli, începând cu anul 2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 74/2010, cu completările ulterioare", precizează comunicatul APIA.

Toate cerinţele legate de documentele necesare întocmirii dosarelor, pe categorii de activitate - cultivare, creşterea animalelor şi irigaţii - se găsesc pe pagina de internet www.apia.org.ro.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza