Apel către Uniunea Europeană: Nu izolaţi Republica Belarus!

Preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, a adresat un apel Uniunii Europene, prin care solicită ca acest organism european să nu admită izolarea Republicii Belarus.

Adăugat: 23 Iulie 2011
Ultima actualizare:23 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Georgiei a atras atenţia că în cazul în care acest lucru se va întâmpla, atunci Minsk-ul va ajunge în "mâinile Rusiei".


"Este necesar să se stabilească un dialog cu preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko", a menţionat liderul georgian, în cadrul Conferinţei Internaţionale "Cursul european al Georgiei", desfăşurată la Batumi.


El a mai adresat un apel comunităţii internaţionale, prin care solicită acordarea de sprijin susţinut guvernului din Belarus, astfel încât această republică să se dezvolte conform standardelor internaţionale.


Potrivit ediţiei electronice a publicaţiei Gazeta.ru, UE şi-a înăsprit poziţia faţă de autorităţile de la Minsk, după alegerile prezidenţiale din Belarus care au avut loc anul trecut.


Preşedintele georgian a menţionat că, de exemplu, Rusia nu este o ţară mult mai democratică decât Belarus.


"Această republică, Belarus, nu încearcă să ducă o politică de ocupaţie a ţărilor vecine, iar dacă va fi izolată, atunci ea va ajunge în mâinile administraţiei ruseşti", a mai declarat Saakaşvili.


Preşedintele georgian a mai făcut referire, în cadrul conferinţei de la Batumi, la reformele efectuate în Georgia.


Liderul de la Tbilisi a mai specificat că opţiunea fundamentală a Georgiei este totala sa integrare în Europa.
 Autor:
Rador
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza