Antonescu: Vicepremierul Daniel Chiţoiu, interimar la Ministerul Economiei

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a declarat că, "probabil", peste o săptămână, se va şti cine îl va înlocui pe Varujan Vosganian la conducerea Ministerului Economiei. Până atunci, interimar va fi Daniel Chiţoiu.

Adăugat: 7 Octombrie 2013
Ultima actualizare:7 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Antonescu a adăugat că a convenit împreună cu premierul Ponta ca interimatul la acest minister să fie asigurat de ministrul Finanţelor, vicepremierul Daniel Chiţoiu.

"S-a ajuns aici pentru ca Vosganian a considerat, consultându-se şi cu Ponta şi cu mine, ca rămânerea sa în Guvern ar fi dat posibilitatea unor atacuri asupra Guvernului", a explicat Crin Antonescu.

Acesta a mai spus că este la curent cu "ce propagandaă absurdă ne batem" menţionând că acest lucru face şi mai dificilă sarcina Guvernului.

Întrebat de ce liberalii nu s-au abţinut de la votul din Senat preferând să voteze în cazul lui Vosganian, Crin Antonescu a spus că nu a putut respecta propunerea iniţială pentru că ar fi putut declanşa o lipsă de qvorum.

"Nu am mai putut respecta această propunere, pentru că noi am fi putut declanşa o situaţie de lipsă de cvorum prin absenţa" a spus acesta.

Antonescu a mai spus că "se trudeşte din greu"  pentru ca imaginea PNL să fie afectată şi a subliniat că în cazul lui Vosganian nu există nici măcar "o convorbire telefonică între Vosganian şi cei presupuşi a fi complici".

Întrebat dacă este de acord cu afirmaţia şefului statului că votul din Senat în privinţa ministrului demisionar al economiei ar putea reflecta negativ Raportul privind MCV  (Mecanismului de Cooperare si Verificare ) Antonescu a răspuns că în cazul în care acest Raport va arăta că Justiţia nu funcţioneaza, va fi un Raport mincinos.

"Va fi un Raport mincinos daca Raportul va arăta că Justiţia nu funcţionează, pentru că avem miniştri, parlamentari în pusşcărie, şi un fost premier", a spus liderul liberalilor.

Întrebat dacă şi vicepremierul Dragnea ar trebui să demisioneze din funcţie întrucât a fost trimis în judecată, şeful Senatului a răspuns că nu e problema lui.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza