Antonescu: Trebuie o legătură strânsă între Parlamentul României și cel european

Liderul liberal, Crin Antonescu, susține că reprezentanţii României în forurile europene trebuie să aducă în dezbaterea publică din România soluții și decizii care se iau în PE.

Adăugat: 26 Aprilie 2014
Ultima actualizare:26 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, liderul PNL
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine, într-o conferinţă de presă, că trebuie să se creeze o legătură mai strânsă între legislativul din România şi poziţiile pe care europarlamentarii români le susţin în Parlamentul European.

"E nevoie de mai multă legitimitate democratică, e nevoie de mai multă transparenţă, e nevoie ca reprezentanţii României în forurile europene să vină în Parlament să-şi facă cunoscute punctele de vedere, o aducere în dezbaterea publică din România a unor soluţii, a unor ipoteze, a unor decizii care se iau în Parlamentul European şi care afectează direct viaţa românilor", a spus Antonescu.

Europarlamentarele, o provocare pentru UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, la Arad, că alegerile europarlamentare constituie o provocare imensă pentru formaţiunea pe care o conduce, apreciind că este foarte important ca uniunea să fie reprezentată în Parlamentul European.

"De fiecare dată, din cauza situaţiei demografice, avem o provocare de a atinge pragul electoral de 5%. Şi în acest an, în 2014, e la fel, există o provocare. Eu nu neg acest lucru. Sunt convins că vom trece de pragul electoral, sunt convins că vom avea reprezentanţi în Parlamentul European. Eu de locuri nu vorbesc, de procente nu vorbesc", susține Hunor.

C.Crețu: Protejarea drepturilor românilor în UE, proiect european important

Lista candidaţilor Alianţei PSD-UNPR-PC la europarlamentare este deschisă de Corina Creţu.

Prezentă la un miting al Organizaţiei de Femei a PSD, Corina Creţu spunea că un proiect european important este cel referitor la protejarea drepturilor românilor în Uniunea Europeană.

"Vrem reducerea decalajelor de dezvoltare care încă despart România de Uniunea Europeană, vrem să protejăm drepturile românilor din Uniunea Europeană, vrem reducerea polarizării sociale, care încă există la nivel naţional, printr-o mai bună integrare a României la nivel european. Membrii PSD din Parlamentul European cred că şi-au îndeplinit datoria faţă de români în toţi aceşti ani de mandat", a afirmat Crețu.

PDL aduce "Europa în fiecare casă"

PDL va face campanie sub sloganul "Europa în fiecare casă" şi îşi propune să obţină cel puţin 20% la alegerile europarlamentare. Preşedintele PDL Constanţa, Tudor Chirilă, declară că democrat-liberalii propun oameni competenţi pentru forul european.

"Oamenii pe care îi avem pe listă vor da garanţia că vom fi aceeaşi echipă puternică, mai ales că facem parte din cea mai mare familie, familia popular europeană. "Europa în fiecare casă" este platforma electorală şi sloganul PDL pentru Parlamentul European, o platformă electorală care răspunde direct intereselor fundamentale ale cetăţenilor români ca cetăţeni europeni", a susținut Chirilă.

Noua Republica aduce oameni noi

Sănătatea, educaţia şi familia tradiţională sunt priorităţile candidaţilor din Partidul Noua Republică pentru alegerile europarlamentare.

Noua Republică vine cu oameni noi, oameni tineri, spunea preşedintele partidului, Mihai Neamţu, candidat la aceste alegeri.

"Oameni care nu au mai făcut politică în marea lor majoritate, peste 80% sunt oameni care se implică pentru prima oară în Cetate, antreprenori, foarte mulţi tineri şi o medie surprinzătoare de doar 37 de ani pentru cei 31 de candidaţi. Vom lupta pentru o mai bună reprezentare a României şi a intereselor naţionale la Bruxelles, pentru că multe ori am avut o negociere a intereselor româneşti în genunchi", a spus Neamțu.

Agenda electorală a zilei

Actorul Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile europarlamentare, merge  în municipiul Oradea pentru a sta de vorbă cu cetăţenii.

La Brăila vor fi lansaţi candidaţii Partidului Mişcarea Populară.

Tot în ţară, la Caraş-Severin, preşedintele PPDD, Dan Diaconescu, îşi va lansa candidatura la europarlamentare.

Candidatul UDMR, Vincze Lorant, va fi prezent la Cluj, la Târgul agricol AGRARIA.

Lansări de candidaţi au loc şi în Capitală.

PNŢCD dă startul campaniei electorale în Piaţa Universităţii.

De la ora 13:00, alianţa electorală PSD-UNPR-PC lansează, la Romexpo, candidaţii la alegerile din 25 mai.
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza