Antonescu: Traseismul politic trebuie împiedicat

Liderul liberal, Crin Antonescu, militează pentru împiedicarea traseismului politic.

Adăugat: 18 Mai 2014
Ultima actualizare:18 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, președintele PNL
trimite pe mail

Prezent la Galaţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că traseismul politic trebuie să fie împiedicat.

Crin Antonescu a amintit că acest lucru a încercat să-l facă prin comisia parlamentară pe care a condus-o şi care a propus unele modificări ale constituţiei.

"În continuare, sunt preocupat de un acord politic - dacă prin legislaţie nu se poate - şi cu care să încercăm să blocăm traseismul politic din funcţiile alese. Faptul că un om din Galaţi, fără vreo funcţie, care este membru al unui partid se hotărăşte săptămâna viitoare să renunţe la acel partid, să se mute în altul, e dreptul lui şi nu asta e moartea democraţiei. Moartea democraţiei este ca eu să aleg un om pe care scrie ceva şi după aceea el să treacă în tabăra opusă sau, în orice caz, în altă parte", a spus Crin Antonescu.

Flutur: Să ne batem pentru programele pentru turism

Echipa de campanie a PDL prezentă în judeţul Suceava a discuat cu alegătorii despre proiectele care pot să ducă la dezvoltarea acestui judeţ.

Şeful de campanie al partidului, Gheorghe Flutur, a vorbit despre necesitatea dezvoltării turismului.

"Va trebui să ne batem pentru programele următoare. Şi Bucovina vrea să devină un pol de dezvoltare turistică, adică avem dreptul pe banii europeni să creăm programe speciale pentru turism, de la turismul balnear până la turismul ecologic din Călimani şi din toată zona minunată a Dornelor. Astea-s programe europene care trebuie cerute de cineva", a spus Gheorghe Flutur.

Ponta: Există posibilitatea refacerii USL după europarlamentare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la Botoşani că există posibilitatea ca Uniunea Social Liberală să se refacă.

Victor Ponta crede că acest lucru este posibil după alegerile europarlamentare.

"Eu cred în continuare că, după 25, pe 26, putem să începem discuţiile pentru refacerea USL, discuţii care înseamnă exact acordul iniţial şi anume: candidat comun şi candidat comun pentru funcţia de prim-ministru", a spus Victor Ponta.

UDMR mizează pe doi europarlamentari

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la Oradea că este încrezător în faptul că Uniunea va intra din nou în Parlamentul European.

Kelemen Hunor a declarat că UDMR va avea doi europarlamentari.

"Vom trece de pragul de 5%, chiar vom trece cu mult, şi vom avea deputaţi în Parlamentul European, dar n-o să scap nici după 25 mai de emoţii. Bun, dacă am trecut de prag avem doi", a sustinut Kelemen Hunor.

Neamțu: Europa noastră estea cea a națiunilor suverane, libere și independente

Candidatul partidului Noua Republică la alegerile europarlamentare, Mihail Neamţu, s-a întâlnit cu alegătorii din Timişoara.

El le-a expus viziunea sa privind rolul şi arhitectura Europei.

"Europa nu va putea fi niciodată un suprastat federal fără să se condamne de fapt la /.../. Europa pentru noi este o Europă a naţiunilor suverane, libere şi idependente, este o Europă care păstrează tradiţiile locale, care păstrează memoria popoarelor şi care până la urmă învaţă din lecţia totalitarismului secolului XX", a spus Mihail Neamţu.

Sasu: Să fim toți egali în Europa

Preşedintele Partidului Dreptăţii Sociale, Ion Sasu, candidat la alegerile europarlamentare, a declarat că formaţiunea sa va milita pentru egalitatea de şanse pentru toţi locuitorii Uniunii Europene.

Ion Sasu crede că în acest moment statele sunt tratate diferit în Europa.

"Sunt multe obiective care deschid perspectiva unei vieţi decente, mai bune pentru cei mulţi. Candidaţii noştri, în eventualitatea în care ocupă fotolii parlamentare la Parlamentul European, vor aduce în atenţie nevoia ca în Europa toţi să fim egali, toţi să participăm cu demnitate la ceea ce se întâmplă. Prosperitatea în Europa să fie pentru toţi, pentru că, din păcate, la acest moment, cu regret o spun, România nu simte această prosperitate", a declarat Ion Sasu.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
18 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza