Antonescu propune spre dezbatere programul economic "Prin noi înşine"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că programul economic "Prin noi înşine", lansat zilele trecute de liberali, poate constitui temă de dezbatere în perspectiva unităţii formaţiunilor de dreapta din România.

Adăugat: 17 Mai 2014
Ultima actualizare:17 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonbescu, preşedintele PNL
trimite pe mail

Antonescu este de părere că o economie performantă şi fără dezvoltarea clasei de mijloc este inutilă abordarea altor teme susţinute de partidele de dreapta.

Crin Antonescu: Vreau şi avem nevoie, nu numai noi ci societatea românească, de o discuţie despre dreapta. Or, în acest context din prezent şi mai ales pentru perioada care urmează după aceste alegeri, către alegerile prezidenţiale, noi punem acest proiect în discuţie şi pentru a discuta despre dreapta, pentru că, iată, în plan economic, cu acest proiect pus azi în dezbatere publică noi spunem de fapt ce înseamnă dreapta pentru noi. Declaraţie consemnată de Mugur Mihăiţă.

UDMR pregăteşte planul de dezvoltare a Transilvaniei

UDMR pregăteşte un plan de dezvoltare a Transilvaniei în următorii 7 ani, în acord cu proiecţiile bugetare ale Cadrului Financiar Multianual al Uniunii Europene 2014 - 2020. "Transilvania 2020" urmăreşte cele 3 direcţii principale incluse şi în strategia "Europa 2020": creşterea inteligentă, creşterea sustenabilă şi incluziunea - afirmă candidatul UDMR, Iuliu Winkler.

''Nu absorbţia fondurilor trebuie să fie obiectivul, ci folosirea eficientă a finanţărilor europene'', declară europarlamentarul, care subliniază într-un comunicat că "Transilvaia 2020" are ca ţintă tocmai acest obiectiv.

Cătălin Predoiu: PDL, pregătit să revină la putere

Echipa PDL, formată din prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu şi eurocandidaţii Monica Macovei şi Orest Onofrei, şi-a continuat turneul electoral în Suceava.

Candidatul formaţiunii la prezidenţialele din acest an a declarat că PDL este pregătit să revină la putere, dar trebuie susţinut de electorat.

"Aveţi în credere, partidul este solid, este închegat, este puternic, va găsi mijloacele necesare să fie primul partid pe partea dreaptă după aceste alegeri în 25 mai, va găsi mijloacele necesare să coaguleze mai multe forţe de dreapta ca să învingă PSD-ul la euro şi la preşedinţiale". a spus el.

Victor Ponta pledează pentru reducerea decalajului economic

Premierul Victor Ponta a participat la mitingul electoral organizat de Alianţa PSD-UNPR-PC în Dumbrăveni, Suceava.

Aici el a vorbit despre faptul că Moldova are nevoie de noi investiţii pentru reducerea decalajului economic faţă de alte regiunie ale ţării.

Victor Ponta: Sunt proiecte importante pentru regiunea de Nord-Est, regiunea care în continuare este acea regiune a României care are cea mai mare nevoie de noi investiţii şi are cea mai mare nevoie de proiecte pentru a reduce decalajul faţă de alte regiuni ale ţări, regiuni în care creşterea economică, dezvoltarea din ultimul an şi din acest prim trimestru se simte mult mai pregnant.

Declaraţia a fost consemnată de corespondentul RRA, Mihaela Buculei

PMP nu foloseşte banii publici pentru campania electorală

Siegfried Mureşan ocupă locul doi pe lista Partidului Mişcarea Populară pentru Bruxelles.

La o întâlnire cu presa el a acuzat PSD că foloseşte bani publici, în timp ce el îşi suportă singur cheltuielile pentru campania din aceste zile.

"Eu, Siegfried Mureşan, candidatul PMP la alegerile europarlamentare îmi plătesc toate deplasările în teritoriu de unul singur, PSD le plăteşte din bani publici. Iar, de altfel, eu sunt pe toată durata campaniei electorale în concediul de la PPE, unde ocup funcţia de consilier principal pe afaceri economice. De altfel, concediu fără plată pe toată durata campaniei electorale", a afirmat candidatul PMP, citat de redactorul RRA,.Alin Şerbănescu.

Victor Iovici este candidatul doi pe lista PRM la europarlamentare

Aflat în turneu electoral la Râmnicu Vălcea el a vorbit despre obiectivele sale şi despre independenţa energetică a ţării.

Victor Iovici: Trebuie neapărat să investim, să retehnologizăm minele. Sunt fonduri enorm de multe şi pe care nu le atragem. Trebuie să acordăm agricultorilor subvenţia europeană, care este la nivel european, ca să puntem să fim competitivi şi, nu în ultimul rând, trebuie să investim foarte mult în transporturi şi aici mă refer la transportul feroviar, o industrie care poate să aducă un mare venit ţării.

Declaraţie consemnată de Ana Maria Cârstea

Actorul Mircea Diaconu a continuat "Ocolul ţării în 22 de zile" în municipiul Giurgiu.

El a declarat că principal obiectiv al turneului său electoral este acela de a mulţumi oamenilor care i-au trimis semnături de susţinere pentru candidatura sa ca independent - a transmis corespondentul RRA, Emil Talianu.

Valentin Dăeanu
este numărul 23 pe lista din 25 mai. Participă la euroalegeri ca independent motivat să demonstreze - după cum arată în comunicatul remis presei - că forţa nu vine din spatele unui partid, ci din voturile românilor de pretutindeni.

În document Valentin Dăeanu îşi prezintă cinci obligaţii pe care şi le asumă prin candidatura sa. Între ele: mai mulţi bani europeni pentru crearea de locuri de muncă, sănătate, educaţie şi reducerea diferenţelor sociale.

 

   


Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
17 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza