Antonescu: Premierul trebuie să ia decizia

Liderii USL au avut o întâlnire în care s-a discutat despre structura Guvernului şi soarta Uniunii. Premierul Ponta a spus, după întâlnire, că nu s-a ajuns la o înţelegere. Liderul PNL a declarat că premierul trebuie să ia o decizie "repede".

Adăugat: 17 Februarie 2014
Ultima actualizare:17 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că premierul Victor Ponta trebuie să ia o decizie: ori face cele necesare pentru a continua guvernarea, "fie ia o altă decizie, pentru care este responsabil", liderul liberal arătând că este necesar ca decizia să fie luată.
    
Liderul PNL a precizat că premierul trebuie să ia cât mai repede o decizie în ceea ce priveşte viitorul Cabinetului, existând două variante din punctul său de vedere: acceptarea propunerilor PNL sau formarea unui alt guvern.
    
Crin Antonescu a subliniat faptul că liberalii îşi menţin punctul de vedere cu privire la respingerea variantei instituirii unui nou post de vicepremier pentru PC.
    
"Nu cred că e vorba de negocieri, noi i-am spus încă o dată domnului Ponta care este punctul nostru de vedere, care este decizia politică a PNL şi l-am rugat să ia o decizie mai repede. Domnul Ponta are a decide dacă venim în Parlament cum am spus - fără să condiţionăm, să apară alţi vicepremieri şi alte istorii de felul acesta - sau face ceva cu ministerele vacante (...) Trebuie să ia o decizie, nu noi. Negocieri nu au ce să fie, că nu avem foarte mult ce negocia", a declarat Antonescu.

Antonescu: Guvernul, în criză guvernamentală
    
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că în acest moment Executivul se află într-o "criză guvernamentală".

"Sunt două variante, premierul alege: unu, ţine cont de propunerile legitime şi acceptate ca persoane din partea partenerului de coaliţie care suntem noi sau construieşte un alt guvern care este în afara înţelegerii din USL". Crin Antonescu


    
"Chestiunea cu Guvernul e simplă, domnul prim-ministru se poate gândi şi trei luni de acum încolo, dar trebuie să rezolve problema Guvernului, pentru că domnul Chiţoiu, domnul Stroe, domnul Gerea sunt demisionari. Să numească interimari, să facă ce-o şti, dacă nu doreşte să facem un lucru simplu care se impune în spiritul coaliţiei, pentru care PNL a făcut propuneri, propuneri acceptate şi considerate ca binevenite", a mai declarat liderul PNL.
    
Crin Antonescu a menţionat că PNL este deschis pentru o discuţie pentru o restructurare guvernamentală, din care să rezulte un Guvern cu 14-15 ministere.
    
Liderul liberal a fost întrebat dacă se va rupe USL din cauza acestor neînţelegeri dintre liderii politici.
    
"Sper că nu, dar nici aşa nu poate să continue", a subliniat preşedintele PNL.

Antonescu: Ponta nu este în situaţia să aşeze cum doreşte propunerile PNL
    

Anterior, înainte de întâlnirea liderilor USL, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că premierul Victor Ponta nu este în situaţia în care "să aşeze" propunerile liberalilor în ceea ce priveşte structura Guvernului.

"Domnul Ponta nu este, nici prin funcţie, nici prin situaţia sa în general, în vreo calitate să fie de acord sau să nu fie de acord, să aşeze dânsul cum doreşte propunerile PNL". Crin Antonescu


    
"Domnul Ponta ca prim-ministru are într-adevăr, şi i-am respectat întotdeauna acest drept, dreptul de a spune: 'Cutare om mi se pare incompetent, nu pot să lucrez cu el şi aşa mai departe'. Domnul Ponta a spus despre toţi aceşti oameni că sunt foarte buni, cu precădere Klaus Iohannis, s-a întrecut cu domnul Băsescu în a saluta venirea lui Klaus Iohannis în Guvern şi ca atare pe poziţiile pe care noi le deţinem şi la care noi avem dreptul nu domnul Ponta face ordine. Asta este o chestiune simplă şi pe care cred că până la urmă o va înţelege toată lumea", a spus Antonescu, la Parlament.
    
Premierul Victor Ponta a menţionat, luni, că atribuţiile vicepremierilor nu pot fi rescrise şi că este decizia liberalilor ce mandat va primi Klaus Iohannis, fie de ministru de Interne, fie de vicepremier pe partea economică, respectiv ministru de Finanţe.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
17 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza