Antonescu: PNL nu va accepta ca USL să devină moşia lui Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că, dacă cineva crede că PNL va accepta transformarea USL "într-un fel de moşie a lui Victor Ponta sau într-un fel de USD mai mare", se înşeală.

Adăugat: 13 Februarie 2014
Ultima actualizare:13 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3,  că PNL a cerut votul românilor pentru USL, punctând că nu va accepta transformarea Uniunii într-o "moşie" a premierului Victor Ponta.
    
"Un singur lucru trebuie să fie clar şi pentru Victor Ponta, şi pentru Daniel Constantin şi pentru Ilie Sârbu. PNL a făcut în anumite condiţii şi a cerut votul românilor pentru USL, dacă cineva crede că PNL, cuminţel aşa, va accepta transformarea USL într-un fel de moşie a lui Victor Ponta sau într-un fel de USD mai mare se înşeală. Şi asta am tot ce să spun cu calm, cu prietenie, şi cu toată deschiderea", a declarat Antonescu.

El a specificat că  că nu doreşte ruperea USL, dar că "am făcut nişte propuneri în limitele înţelegerii iniţiale, pe locurile noastre".

"Ideea de a schimba regulile jocului, de a impune alte raporturi politice în interiorul unei Uniuni care a avut un program şi o structură de organizare foarte clară, pe care le-a respectat până acum, poate să împingă la ruperea Uniunii. Noi nu vrem să rupem Uniunea, noi am făcut nişte propuneri în limitele înţelegerii iniţiale, pe locurile noastre", a spus liderul PNL.

Crin Antonescu a menţionat că premierul a spus despre cei nominalizaţi recent de PNL în Guvern că sunt "foarte buni, că sunt în regulă".

"De aceea impasul din acest moment ţine de încercarea domnului Ponta de a impune o altă structură a Guvernului, cu alt număr de vicepremieri, cu alte raporturi de forţă, ceea ce sigur că pentru noi nu este acceptabil", a spus el.

PNL "nu a cedat ameninţărilor lui Băsescu, nu va ceda nici celor ale lui Dragnea"

Liderul PNL a ţinut să precizeze ca liberalii nu au cedat nici la "ameninţările" lui Traian Băsescu, când erau în opoziţie, şi nu vor ceda nici la cele ale vicepremierului Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte un presupus acord semnat între PNL şi Partidul Conservator, prin care postul de şef al Senatului ar reveni conservatorilor, Antonescu a afirmat că acesta s-ar întâmpla daca el ar deveni preşedintele României.

El a mai menţionat că nu are funcţia de preşedinte al Senatului nici de la Ilie Sârbu şi nici de la Daniel Constantin.

"Nu au niciun motiv să îşi imagineze că eu sunt omul care poate fi ameninţat cu pierderea unuui post pentru că au dânşii majoritate (...) Dacă cineva doreşte să ceară schimbarea mea, să o facă, dar a vehicula această aminţare voalată mi se pare şi incorect şi inutil", a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a spus că nu se află în ţară, deoarece se află într-o vizită de două zile "în străinate, cu agenda privată", dar acest lucru nu afectează în niciun fel discuţiile din USL privind componenţa Guvernului, în condiţiile în care Klaus Iohannis este mandatat să reprezinte partidul la negocieri.

"Nu mă cauta Victoria Nuland, e în ordine totul", a mai comentat Crin Antonescu, ironic, referindu-se la absenţa din ţară a premierului Victor Ponta în timpul vizitei înaltului demnitar american.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
13 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza