Antonescu: PNL nu se scindează

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, dă asigurări că partidul nu se va scinda după plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Adăugat: 27 Februarie 2014
Ultima actualizare:27 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, preşedintele PNL. Sursa: pnl.ro
trimite pe mail

Partidul Naţional Liberal nu se va scinda după anunţul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu că demarează procedurile de înfiinţare a unei noi formaţiuni de dreapta, a declarat liderul liberal, Crin Antonescu.

În opinia sa, viitoarea formaţiune politică nu va putea juca un rol important.

Crin Antonescu a mai afirmat că o eventuală candidatură la prezidenţiale a lui Călin Popescu Tăriceanu, susţinută de o ipotetică alianţă cu USD, nu ar demonstra decât forţa Partidului Naţional Liberal.

"Sunt convins că nu există pericolul unei sciziuni. Deci pericolul unei rupturi semnificative. Că pot fi câţiva parlamentari la un total de 150 întotdeauna e posibil să se întâmple asta. Acest partid pe care îl va forma domnul Tăriceanu ar putea fi pe lângă PC cam ce e PC pe lângă PNL. Şi ar putea fi acolo la USD dar USD reformator ar putea fi, dar nu USL", a spus antonescu.

"Nu cred că Stroe şi Chiţoiu ar putea părăsi partidul"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a mai declarat că nu are niciun motiv să creadă că Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu ar putea părăsi partidul.

"În ce-l priveşte pe domnul Chiţoiu, nu văd niciun element în această privinţă. În ce-l priveşte pe domnul Stroe, faptul că a fost între cei şase care au votat, faptul că ei au avut altă părere nu înseamnă deloc intenţia de a părăsi partidul. Sigur că după isprăvile domnului Tăriceanu nu mai pot spune despre nimeni 'imposibil', dar eu, personal, nu am niciun motiv să cred că domnul Stroe doreşte să părăsească partidul după 24 de ani", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Antonescu nu demisionează de la preşedinţia Senatului

Crin Antonescu a mai declarat că, atâta vreme cât nu se pune în mod oficial problema funcţiei de preşedinte al Senatului, nu îşi va prezenta demisia, considerând că nu a încălcat atribuţiile celei de-a doua funcţii în stat şi nici Regulamentul Senatului.

Antonescu a precizat însă că nu se "cramponează" de această funcţie, adăugând că nu va reacţiona, dacă se va dori înlăturarea sa de la conducerea Camerei superioare a Parlamentului, aşa cum a făcut-o social democratul Mircea Geoană.

"Eu nu am niciun motiv să demisionez şi nu am niciun motiv să mă cramponez, să fac pe aici nişte spectacole de genul celor ale domnului Geoană. În momentul în care o formaţiune, un grup parlamentar, cineva va pune oficial această problemă, voi comunica atunci decizia mea. Deci nu mă cramponez, dar nu am niciun motiv să demisionez, pentru că nu am încălcat cu nimic nici condiţia de preşedinte al Senatului, nici regulamentul, nici altceva", a afirmat Antonescu, la Palatul Parlamentului.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Nucu Jalea
Adăugat:
27 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza