Antonescu: Nu vedem niciun motiv să se declare o lună de vacanţă la Senat

Liberalii s-au opus deciziei conducerii Senatului privind desfăşurarea activităţii senatorilor în teritoriu în perioada 28 aprilie-26 mai.

Adăugat: 22 Aprilie 2014
Ultima actualizare:22 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, președintele PNL
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marţi că nu există un motiv să se declare "o lună de vacanţă" la Senat pentru alegerile europarlamentare, susţinând că parlamentarii nu ar trebui să primească în această perioadă nici indemnizaţie de şedinţă, nici diurnă.

El a precizat că liberalii s-au opus deciziei conducerii Senatului privind desfăşurarea activităţii senatorilor în teritoriu în perioada 28 aprilie-26 mai.

"S-au opus (n.r. - liberalii din Biroul Permanent) pentru că nu are niciun fel de justificare, pentru că nu avem niciun precedent măcar în acest sens. Cea mai multă durată, de exemplu, la alegerile parlamentare din 2012 au fost două săptămâni în care Parlamentul nu a lucrat pe motivul campaniei electorale. Nu vedem niciun motiv să declare practic o lună de vacanţă pentru alegerile europarlamentare", a declarat Antonescu, la finalul şedinţei de grup a senatorilor liberali.

El a subliniat că se putea găsi o formulă rezonabilă în acest caz şi a arătat că dacă nu vor exista şedinţe de plen în această perioadă, senatorii nu ar trebui să primească nici indemnizaţie de şedinţă şi nici diurnă pentru deplasările la Parlament.

Biroul Permanent al Senatului a decis, cu majoritate de voturi, ca senatorii să desfăşoare, în perioada 28 aprilie - 26 mai, numai activităţi în teritoriu, dată fiind "încărcătura electorală" a perioadei în discuţie, a precizat marţi vicepreşedintele social democrat al Senatului Cristian Dumitrescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marţi că nu există un motiv să se declare "o lună de vacanţă" la Senat pentru alegerile europarlamentare, susţinând că parlamentarii nu ar trebui să primească în această perioadă nici indemnizaţie de şedinţă, nici diurnă.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
22 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza