Antonescu: Nu mai candidez la conducerea PNL

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, anunță oficial că nu va mai candida la președinția PNL și că îl va susține pentru această funcție pe Klaus Iohannis.

Adăugat: 28 Mai 2014
Ultima actualizare:28 Mai 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat miercuri că nu va mai candida la şefia partidului la Congresul extraordinar din luna iunie.

"Dacă ar fi existat doar candidaţi a căror temă să fie întoarcerea în curtea PSD aş fi intrat în luptă pentru a împiedica acest lucru. Nu este cazul!", a spus Antonescu, la finalul Delegaţiei Permanente a PNL.

Totodată, acesta a precizat că susţine candidatura lui Klaus Iohannis la şefia partidului.

"De bună seamă că susţin candidatura lui Klaus Iohannis, de altfel noi suntem în acest Congres extraordinar în urma demisiei lui Klaus Iohannis, pentru că, aşa cum am anunţat dinainte de alegeri, în situaţia în care demisionam, Klaus Iohannis, ca prim- vicepreşedinte în exerciţiu al partidului, prelua oricum prerogativele de preşedinte. Nu vreau să se înţeleagă de aici că aş defavoriza candidatura domnului Ghişe cu ceva sau a altcuiva, sunt încă preşedintele partidului, am obligaţii comune faţă de toţi membrii acestui partid. Salut în egală măsură şi candidatura domnului Iohannis, şi a domnului Ghişe şi salut orice altă candidatură s-ar mai depune statutar. PNL a fost mereu un partid al competiţiei şi sunt egal bucuros în faţa candidaturilor", a spus Antonescu, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL.

Crin Antonescu a precizat că Iohannis a cerut derogare statutară de la vechime pentru a putea candida la o funcţie în conducerea PNL, iar Ioan Ghişe şi-a anunţat candidatura la preşedinţia partidului.

El a afirmat că Ludovic Orban a renunţat la candidatura anunţată în prealabil pentru preşedinţia PNL.

Delegaţia Permanentă a PNL a stabilit ca pe 28-29 iunie să se organizeze Congresul Extraordinar pentru alegerea noului președinte al liberalilor.

Până în acest moment și-au anunțat candidaturile la șefia PNL, Klaus Iohannis, primarul Sibiului și fost prim-vicepreședinte liberal  și Ioan Ghișe.

Ludovic Orban care inițial anunțase că va candida, s-a retras din competiție.

Întrega conducere a PNL, în frunte cu Crin Antonescu, au demisionat în bloc la începutul săptămânii, asumându-și astfel eșecul din alegerile europarlamentare.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
28 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza