Antonescu: Nu există şi nu a existat niciun diferend între noi şi PSD

Într-o declaraţie de presă, liderul PNL, Crin Antonescu a declarat că liberalii nu au cerut ministere în plus şi că între cele două partide nu există niciun diferend.

Adăugat: 20 Decembrie 2012
Ultima actualizare:21 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că partidul său nu a cerut ministere în plus şi a precizat că audierile miniştrilor propuşi vor începe vineri dimineaţă.

Copreşedintele USL a precizat că amânarea audierilor este cauzată de faptul că nu au fost întrunite toate condiţiile, inclusiv politice, pentru ca acest lucru să se întâmple joi.

Întrebat dacă s-a discutat despre vreun protocol între partidele care vor guvernare pe tema atribuţiilor miniştrilor, acesta a negat existenţa unui astfel de protocol.

Liderul liberalilor a ţinut să sublinieze că nu există niciun diferend între PNL şi PSD.

"Nu am cerut niciun alt minister, nu există şi nu a existat niciun diferend între noi şi PSD", a spus Antonescu, adăugând că nu a existat "nicio bătălie pe autostrăzi".

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat că liberalii nu au avut obiecţii şi nici nu au cerut o garanţie scrisă.

Victor Ponta a mai spus că ANAF rămâne în subordinea Ministerului de Finanţe, iar autostrăzile vor trece de la Transporturi la Ministerul Marilor Proiecte.

USL se bazează pe încredere

Întrebat dacă s-au cerut garanţii, Crin Antonescu a subliniat că USL se bazazează pe încredere şi că în astfel de cazuri nu se discută despre garanţii.

"Nu există niciun fel de discuţie despre niciun fel de garanţie. Am avut o discuţie de principiu în legătură cu detalii privind atribuţiile miniţştrilor. Nu a venit nimeni cu ideea absurdă de a cere garanţii. Încă de la început alianţa s-a bazat sută la sută pe încredere", a afirmat el.

Antonescu a mai spus că USL s-a construit pe încredere, iar această încredere nu a fost încălcată până acum.

Antonescu a mai precizat că PNL s-a reunit, joi seară,la nivel de Birou Politic Central,  "pentru că este bine ca în atfel de momente" un partid să îşi reunească forurile.

Preşedintele PNL a mai afirmat că nu s-a discutat nici despre ANAF şi nici despre CNADR şi că s-au făcut de fapt nişte analize de fond.

"În acest Birou Politic am discutat care este, ca să spunem aşa, cea mai bună formă pentru a organiza anumite lucruri în gestiunea politică dintre partide şi pur şi simplu s-au analizat nişte lucruri de fond. Nu sunt discuţii aici în legătură cu CNADR sau cu ANAF, ceea ce spuneaţi dvs. - astea sunt detalii. Sunt instituţii importante, dar sunt detalii. Noi vorbim la Biroul Politic Central sau la reuniunile USL despre teme politice majore, nu despre detalii instituţionale", a susţinut el.

Preşedintele Senatului a afirmat că deşi nu s-a reuşit ca audierile miniştrilor să aibă loc joi, "în aceste zile s-au reuşit multe lucruri".

Declaraţia completă a lui Crin Antonescu pe prima pagină a site-ului, în playerul AUDIOAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Decembrie 2012
Ultima actualizare:
21 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza