Antonescu la Congresul UDMR: Nu am fost niciodată duşmani

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a transmis UDMR "viaţă lungă" şi a punctat că PNL şi UDMR "nu au fost niciodată duşmani".

Adăugat: 25 Mai 2013
Ultima actualizare:25 Mai 2013

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, liderul UDMR. Fotografie realizată de echipa Radio România Actualităţi
trimite pe mail

Liderul liberal, Crin Antonescu, a spus în discursul său la Congresul UDMR că vorbeşte în calitate de preşedinte al PNL şi nu în calitate de persoană.

El  a pledat pentru un dialog cu Uniunea şi a punctat că o Românie puternică înseamnă o comunitate maghiară puternică.

"Dacă noi, majoritatea românească, vrem o Românie puternică, asta înseamnă şi o comunitate maghiară puternică, pentru că au plecat germanii şi România este mai slabă, au plecat evreii şi România este mai slabă", a afirmat Crin Antonescu.

El a vorbit despre teme importante pentru România, cum ar fi amendarea Constituţiei sau regionalizarea.

"Regionalizarea nu va însemna feudalizarea României, nu va însemna enclave pe criterii etnice sau baroniale, trebuie să însemne posibilitatea de descentralizare şi energiile acestei comunităţi, cu toate posibilităţile ei şi energiile ei să poată fi descătuşate", a spus liderul PNL.

Discursul AUDIO al liderului PNL, în prima pagină a site-ului, secţiunea AUDIO (dreapta sus)

"Nu v-am adus niciun cadou"

El a precizat că nu a adus niciun cadou UDMR, făcând referire la faptul că  la Congresul PNL, Kelemen Hunor i-a făcut cadou steagul secuiesc.

Antonescu a subilinat că steagul secuiesc "este foarte preţios" pentru PNL, motivând că "nu dai unui adversar steagul tău".

Crin Antonescu a ţinut să precizeze că PNL şi UDMR nu au fost niciodată duşmani.

"Vă doresc viaţă lungă şi, aşa cum se spune, împlinirea tuturor dorinţelor. Nu v-am adus niciun cadou, sunt un pic stânjenit pentru că la Congresul PNL preşedintele Kelemen ne-a adus un cadou (steagul secuiesc - n.r) care a fost primit cu simpatie şi respect. L-am perceput, l-am înţeles şi îl păstrăm foarte bine pentru că nu dai unui adversar steagul tău. Nu am fost niciodată duşmani, este foarte preţios pentru noi", a spus Antonescu, referindu-se la steagul secuiesc pe care l-a primit cadou de la liderul UDMR la Congresul PNL.

"Mi-a crescut inima văzând cele două culori ale steagului secuiesc"

Liderul PNL a mai spus că i-a crescut inima văzând la Congresul UDMR cele două culori din steagul secuiesc, galben şi albastru, aceleaşi ca ale PNL.

"Mi-a crescut inima văzând cele două culori. Astăzi şi întotdeauna, galben şi albastru sunt nişte culori dragi. Sunt uimit că premierul, care până nu demult părea a avea o mică alergie la portocaliu, astăzi este rezervat faţă de galben şi albastru. Nu am nicio problemă cu asta, dar am o problemă cu dorinţa domniei sale de mai mult roşu. Nu, roşu e destul", a declarat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a spus, la Congresul UDMR, că respectă steagul secuiesc,  care se afla pe pupitru la discursurile unor reprezentanţi UDMR, dar care a fost luat când a vorbit Ponta .

El a explicat că nu a vrut să fie acolo "ca să nu se creadă că e steagul PNL".

"Vreau să vă explic că am un mare respect faţă de acest steag, deoarece membri ai comunităţii dumneavoastră mi-au povestit istoria lui, că acum 400 de ani secuii aliaţi cu Mihai Viteazul pentru libertate au purtat acest steag şi trebuie respectat. Nu am vrut să fie, ca să nu se creadă că e steagul PNL, altfel... nu era nicio ştire pentru presă", a afirmat Ponta.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Andrei Şerban
Adăugat:
25 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza