Antonescu îi cere premierului demiterea lui Ionel Blănculescu

Crin Antonescu solicită demiterea "fără ezitare" a lui Ionel Blănculescu, în urma declaraţiilor făcute de acesta în legătură cu scutul de la Deveselu.

Adăugat: 4 Aprilie 2014
Ultima actualizare:4 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, preşedintele PNL
trimite pe mail

Președintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut premierului Victor Ponta să îl elibereze din funcție, "imediat şi fără ezitare"  pe consilierul său pe probleme economice, Ionel Blănculescu, după ce acesta a făcut o serie de declarații controversate despre scutul antirachetă de la Deveselu şi suplimentarea numărului de militari americani în România.

"Problema e că Ionel Blănculescu deţine calitatea de consilier al primului – ministru. Declaraţiile sale mi se par extrem de grave şi impun o reacţie tranşantă a premierului. Cerem premierului să îl elibereze din calitatea de consilier, fără ezitare, imediat, considerând că în caz contrar îşi asumă acest tip de declaraţii", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu susţine că toate manevrele militare au autorizarea autorităţilor din România.

"Toate aceste manevre militare despre care vorbeşte domnul Blănculescu au fost încuviinţate de autorităţile româneşti. E cu totul altă discuţie dacă în România nu vin 600 d e noi proiecte economice generatoare de locuri de muncă, din cauza corupţiei şi a prostiei unor autorităţi din România", a adăugat liderul PNL.

Antonescu şi-a exprimat mâhnirea că premierul nu a avut o reacţie imediată la declaraţiile lui Blănculescu.

Declaraţiile lui Blăculescu

Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevră americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calităţii de ţintă perfectă pentru România, nelipsită de acum înainte din niciun plan de atac armat, de pe nicio harta militară”, a declarat Ionel Blănculescu într-un interviu pentru Bursa.

"Am constatat că un sentiment de fericire a cuprins patria, la anunţul acestei veşti, de parcă SUA ar fi anunţat că în România vor fi desfăşurate 600 de noi proiecte economice, generatoare de locuri de muncă şi prosperitate, asezonate de echipamentele industriale aferente", a mai spus Ionel Blănculescu.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza