Antonescu: Decizia PNL de ieșire de la guvernare este ireversibilă

Președintele PNL, Crin Antonescu, îi cere premierului Victor Ponta să negocieze cu decență o nouă forumlă guvernamentală și să nu poarte negocieri "și ineficient".

Adăugat: 26 Februarie 2014
Ultima actualizare:26 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, președintele PNL
trimite pe mail

Liderul PNL, Crin Antonescu face un apel către premierul Victor Ponta să nu mai discute prin spatele PNL, sau să poarte negocieri nedemne pentru pozitia de prim-ministru pentru formarea noului cabinet, referindu-se la discuțiile pe care premierul le-ar fi avut cu fostul liberal, Călin Popescu Tăriceanu.

Antonescu îi transmite premierului să ieșirea PNl de la guvernare e ireversibilă.

"Ma adresez domnului  Ponta, îi cer public primului ministru sa ia act de decizia irevesibilă a PNL, să procedeze cu decență în raport de aceasta, și să acționeze în continuare în baza deciziilor  pe care domnia sa le are de luat", a spus Antonescu.

El i-a atras atenția premierului că este nedemn și ineficient să discute pe la spatele PNL, cu oameni precum Călin Popescu Tăriceanu.

"E o degradare a imaginii domnului Ponta și a funcției lui să încerce tratative și negocieri cu unul - doi oameni care încearcă să obțină câteva funcții sau câteva promisiuni de la domnia sa. E nedemn și ineficient", a spus Antonescu într-o declarație de presă.

"E normal ca domnul Ponta dă discute cu președintele UDMR, cu grupul minorităților pentru constituirea unei noi majorități, dar e degradant să încerce prin spatele unui partid, să poarte negocieri nedemne de poziția de prim-ministru", a adăugat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că Tăriceanu este un "aspirant la ușa premierului" și că cel mai mare deserviciu făcut de Tăriceanu a fost că a putut lăsa impresia opiniei publice că PNL ar putea fi un mic partid clientelar.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat  că a fost sunat în cursul zilei de miercuri de către Călin Popescu Tăriceanu din biroul lui Victor Ponta, el susţinând că "o asemenea situaţie de jenă" nu a parcurs de 24 de ani de când face politică.

Premierul Victor Ponta a confirmat, miercuri seara, că fostul liberal Călin Popescu-Tăriceanu l-a sunat pe liderul PNL, Crin Antonescu, din biroul său, dar nu a vrut să divulge tema dialogului dintre cei doi, spunând că nu poate relata discuţia dintre alţi doi oameni pentru că ar fi "neserios".

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza