Antonescu: Dacă USL nu câştigă alegerile parlamentare, demisionez

Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus că în scenariul în care USL nu câştigă alegerile parlamentare, va demisiona din funcţia de preşedinte al liberalilor. Prin câştigarea alegerilor parlamentare, se înţelge formarea următorului Guvern, a adăugat Antonescu.

Adăugat: 5 Martie 2012
Ultima actualizare:5 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat că, în cazul în care USL nu va câştiga alegerile parlamentare, va demisiona de la conducerea PNL.

"În ce scenariu aş demisiona de la conducerea PNL? Păi în scenariul în care USL nu câştigă alegerile parlamentare. Înţelegând prin câştigarea alegerilor parlamentare formarea următorului Guvern", a spus preşedintele liberal într-un interviu acordat Agerpres.

Antonescu susţine însă, că USL va câştiga scrutinul general cu un scor considerabil şi care va fi cu 10% mai mare faţă de cel pe care Uniunea îl va obţine la locale.

El a admis că în negocierile privind desemnarea candidaţilor comuni la alegerile locale există "ciocniri de interese" şi a afirmat că problemele vor fi rezolvate astfel încât la 15 martie să fie anunţaţi candidaţii.

"Există probleme în multe locuri pentru că nu este simplu să pui cap la cap şi să stabileşti circa 40.000 de candidaţi. Sunt partide care au oameni în funcţie, care au oameni foarte buni, există multe ciocniri de interese în multe locuri, dar pot să vă spun că lucrurile înaintează în fiecare zi, că toate aceste dificultăţi vor fi depăşite şi că ne vom încadra în acest calendar fără niciun fel de problemă", a spus Antonescu.

El susţine că, în afara judeţeler cu populaţie preponderent maghiară, practic nu ar trebui să existe vreun judeţ unde USL să nu aibă şansa să câştige.

"Dar, cu cât ridicăm nivelul eu cred că nu există niciun judeţ, cu excepţia judeţelor cu populaţie preponderent maghiară, să nu avem o şansă să nu câştigăm şi cred că bătălia pentru toate reşedinţele de judeţ se poate da", a spus liderul PNL.

Dacă la alegerile locale votul într-un singur tur de scrutin favorizează PDL, la parlamentare USL va avea cu circa 10 procente mai mult decât la locale, estimează Antonescu.

"Votul într-un singur tur dă şansa unor primari PD să-şi menţină locul, dar cred că victoria USL şi la alegerile locale va fi covârşitoare, iar la alegerile generale datele vor fi cu totul altele şi estimez un decalaj de cel puţin 10 procente între scorul USL la alegerile locale şi cel la parlamentare. Adică la parlamentare vom avea cu circa 10 procente mai mult decât la locale", a mai spus Antonescu.

Începând de la alegerile locale de anul acesta, primarii se vor alege dintr-un singur tur de scrutin şi nu din două aşa cum a fost până acum.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
5 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza