Antonescu: Cum îşi dă Piviniceru demisia, ar trebui să o facă şi Morar

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că Mona Pivniceru îşi va anunţa cel mai probabil miercuri demisia din funcţia de ministru al Justiţiei şi a precizat că acest gest ar trebui să-l facă şi Daniel Morar din funcţia de prim-procuror adjunct.

Adăugat: 26 Martie 2013
Ultima actualizare:26 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că după modelul ministrului Justiţiei Mona Pivniceru, care îşi va da demisia din funcţie ca urmare a numirii într-un post de judecător la Curtea Contituţională, şi Daniel Morar ar trebui să demisioneze de la şefia Parchetului.
    
"E posibil chiar mâine (miercuri - n.r.), din câte am înţeles dintr-o discuţie pe care am purtat-o şi cu domnia sa (Mona Pivniceru - n.r.) şi cu premierul, să se retragă, să demisioneze din Ministerul Justiţiei, ceea ce mă gândesc acum, apropo, ar putea face şi domnul Daniel Morar odată desemnat judecător la Curtea Constituţională, din funcţia de prim-procuror adjunct", a spus Antonescu.
    
Preşedintele liberalilor a menţionat că decizia Monei Pivniceru de a se retrage de la Justiţie arată "o anumită viziune în ceea ce înseamnă ţinuta şi principiile acestor posturi".

În ceea ce priveşte preluarea interimatului la Ministerul Justiţiei de către premier, liderul PNL a menţionat că pe acesta îl recomandă "experienţa", însă interimatul ar trebui să fie cât mai scurt.

Antonescu: PNL are pregătit un nume pentru Justiţie
    
De asemenea, Crin Antonescu a subliniat că PNL are pregătit un nume pentru Ministerul Justiţiei.

"Totdeauna are PNL un nume pregătit în cazul Ministerului Justiţiei", a spus liderul liberalilor.
    
Mona Pivniceru şi Daniel Morar au fost numiţi judecători la Curtea Constituţională, pe locurile unor judecători ale căror mandate expiră în luna iunie.
    
Luni, Daniel Morar a fost numit de către preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la CCR, pentru un mandat de 9 ani.
    
Marţi, Mona Pivniceru, propusă de PNL, a fost numită judecător CCR, în urma votului dat de plenul Senatului.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
26 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza