Antonescu: A devenit evident că Ponta susţine proiectul Roşia Montană

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că, în opinia sa, este evident faptul că premierul Victor Ponta susţine proiectul minier de la Roşia Montană.

Adăugat: 16 Septembrie 2013
Ultima actualizare:16 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că "a devenit evident" că Victor Ponta susţine proiectul privind Roşia Montană, liderul PNL susţinând totodată că premierul a fost mai puţin atent la nuanţe când a spus că trimite comisia parlamentară acolo.
    
Liberalul a menţionat că Victor Ponta nu poate să trimită comisia parlamentară în localitate, ci doar o delegaţie de la Guvern.
    
De asemenea, Antonescu a afirmat că nu este cazul ca subiectul să fie "dramatizat".
    
"La un moment dat am avut impresia că discută despre salvarea unor ostatici prinşi de terorişti sau despre oameni salvaţi dintr-o surpare de mină. Nu, oamenii singuri intraseră, singuri au ieşit, ca o formă de protest. Aici nu ne jucăm şi putem să intrăm în mină, să ieşim din mină, că să vină Antonescu, să vină Ponta... Esenţa, cred că vorbim de oameni serioşi, este să le fie ascultat punctul de vedere, şi le este ascultat, slavă Domnului", a spus Antonescu.
    
El a afirmat că îi este "foarte clară poziţia premierului faţă de proiect".

"Eu cred că a devenit evident că premierul susţine proiectul, şi tocmai ceea ce eu cerusem şi până la urmă cer în continuare este să facem lucrurile clare, dar în fine, asta este problema domniei sale. Mie mi-e clar", a declarat Antonescu.
    
Liderul PNL a admis că premierul Victor Ponta "a punctat" la capitolul imagine prin deplasarea la Roşia Montană.
    
Totodată, Antonescu a afirmat că argumentele împotriva proiectului Roşia Montană se înmulţesc, dar asta nu exclude faptul că fiecare parlamentar votează în mod individual.

Poziţia PNL faţă de proiectul Roşia Montană "rămâne neschimbată"

Tot luni, Crin Antonescu a spus că poziţia politică a PNL în privinţa proiectului Roşia Montană rămâne neschimbată, formaţiunea va vota împotrivă.
    
"Poziţia noastră va rămâne fermă, argumentele împotriva acestui proiect, aşa cum este el dat în Parlament şi discutat, se înmulţesc. Despre asta vom discuta. Dar nu exclud faptul că fiecare parlamentar, până la urmă, votează, nu îl forţează nimeni. Însă poziţia politică a PNL, bazată şi pe o hotărâre a Delegaţiei Permanente din 2007, când nu eram eu preşedinte al partidului, bazată pe votul parlamentarilor acum, este de a vota împotriva proiectului. Eu voi vota împotriva proiectului", a afirmat Antonescu.
    
Minerii de la Roşia Montană, care s-au blocat în subteran au ieşit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.
    
"Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici", a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.
    
Şeful Guvernului a mai declarat că nimeni nu se poate antepronunţa în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că "nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia".Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
16 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza