ANRE şi Guvernul vor să menţină preţul la gaze pentru consumatorul casnic

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi Guvernul caută o soluţie ca după 1 iulie, conform calendarului de liberalizare a preţului la gaze, în vigoare de anul trecut, consumatorul casnic să nu plătească mai mult decât pe piaţa liberă.

Adăugat: 19 Mai 2016
Ultima actualizare:19 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ spune că potrivit calendarului, preţul ar trebui să crească de la 60 la 66 lei, dar această creştere nu mai poate fi luată calcul deoarece preţul pe piaţa internaţionale este de 63 de lei pe megawat oră, iar pe Bursa Naţională, este vehiculat un preţ chiar mai mic.

De aceea, se impun alte măsuri.

"Eliminarea totală şi intrarea direct în filozofia pieţei libere pentru consumatorii casnici, prorogarea calendarului pe un an sau măcar pe trei luni, până la 1 octombrie, sau o reajustare a acestui calendar, o reajustare pe alte preţuri; să zicem, îngheţăm 60 de lei încă pe un an de zile. Ar fi o reajustare şi am rămâne totuşi în zona de operare a pieţei reglementate încă un an, dar la preţul de 60 de lei, ultimul preţ pe care l-am instituit anul trecut şi pe care îl vedem noi acum că ar fi aproximativ egal cu preţul din zonă", a spus Niculae Havrile.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza