ANI solicită controlul averii lui Viorel Hrebenciuc. 190.000 de lei, nejustificați

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în cazul averii lui Viorel Hrebenciuc.

Adăugat: 23 Februarie 2016
Ultima actualizare:23 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Viorel Hrebenciuc
trimite pe mail

Agenţia Naţională de Integritate a constatat o diferenţă considerată nejustificată, în valoare de aproape 190.000 de lei, între averea dobândită de Viorel Hrebenciuc şi veniturile realizate împreună cu familia în perioada exercitării mandatului de deputat.

Conform unui comunicat al agenţiei, a fost sesizată în acest caz Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea începerii acţiunii de control, iar Viorel Hrebenciuc a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Viorel Hrebenciuc şi-a dat demisia din parlament în toamna anului 2014, după ce DNA l-a acuzat de mai multe fapte de corupţie.

În prezent, el este trimis în judecată într-un amplu dosar de retrocedări ilegale.

COMUNICAT ANI

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 189.813,75 Lei (aprox. 42.511,48 Euro), între averea dobânditã si veniturile realizate împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului, de cãtre HREBENCIUC VIOREL, fost deputat în Parlamentul României - Camera Deputaților.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificãrile patrimoniale intervenite și veniturile realizate împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului, de cãtre HREBENCIUC VIOREL.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. HREBENCIUC VIOREL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza