ANI despre Iohannis: Trebuie să îşi dea demisia de la Primărie înainte de a fi numit ministru

ANI atrage atenţia că un ales local trebuie să demisioneze de la primărie înainte de a fi ministru, pentru a nu se afla în stare de incompatibilitate

Adăugat: 10 Februarie 2014
Ultima actualizare:10 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Despre numirea lui Klaus Iohannis în Guvern, ANI a trimis marţi un comunicat în care precizează că acesta trebuie mai întâi să demisioneze din funcţia de primar al Sibiului şi apoi să fie numit ministru, deoarece cele două funcţii sunt incompatibile.

Liderii USL negociază în aceste zile o nouă structură şi formulă guvernamentală, după propunerea liberalului Klaus Iohannis primar al Sibiului la interne şi pentru funcţia de vicepremier.

Discuţiile de luni nu au adus un rezultat concret, iar negocierile vor continua marţi.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis şi-a reafirmat determinarea de a deveni vicepremier, precizând că va face toţi paşii legali pentru acest lucru.

Klaus Iohannis mai spunea că va trebui schimbată structura Guvernului, fiind foarte posibil să intervină şi alte modificări în afara celor propuse de PNL.

Toate acestea trebuie realizate printr-un vot în Parlament.  

"Este singura cale şi toată lumea a acceptat acest lucru. Nu au fost propuneri concrete, dar a existat dorinţa absolut legitimă şi corectă din partea partenerilor noştri să aibă puţin timp să analizeze situaţia şi, până mâine, dacă este cazul, să vină cu o propunere", a spus Iohannis.

Ponta nu vrea "să treacă noua structură a Guvernului prin Parlament doar ca să schimbe vicepremierul"

Premierul Victor Ponta a susţinut că nu doreşte să treacă noua structură a Guvernului prin Parlament doar ca să schimbe vicepremierul de la finanţe la interne.

El a precizat că nu se pune problema înlocuirii lui Gabriel Oprea din funcţia de vicepremier şi că trebuie urmărită îmbunătăţirea activităţii guvernului.

"Se împlinesc aproape doi ani de când activăm şi, evident, cu această ocazie, când vii în faţa Parlamentului, vii şi ceri sprijin pentru ceea ce este nevoie întotdeauna într-o asemenea activitate, să îmbunătăţeşti partea de funcţionare", a spus premierul.  

Victor Ponta a mai spus că vroia să îi trimită marţi preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire în funcţia de ministru de interne a lui Klaus Iohannis.

Acesta a refuzat însă, deoarece încă nu s-a stabilit ca el să ocupe şi funcţia de ministru şi pe cea de vicepremier, aşa cum vor liberalii.

Subiectul va continua şi marţi să fie negociat în USL.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
10 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza