ANI cere confiscarea a 122.000 de euro din averea lui Cristian Rădulescu

Senatorul PDL, Cristian Rădulescu nu poate justifica 122.000 de euro, prin urmare ANi cere Curţii de Apel Bucureşti confiscarea acestei sume.

Adăugat: 28 Iunie 2012
Ultima actualizare:28 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că senatorul PDL Cristian Rădulescu nu poate justifica suma de 122.000 de euro , reprezentând diferenţa între averea dobândită şi veniturile realizate , din decembrie 2008 - până în prezent .

În consecinţă , ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea confiscării acestor bani .
    
Potrivit unui comunicat al ANI , în urma evaluărilor demarate la data de 5 septembrie 2011, inspectorii de integritate au constatat o diferenţă semnificativă în cuantum de 551.136 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de Cristian Rădulescu în perioada exercitării funcţiei de senator (19 decembrie 2008 - prezent).

Veniturile realizate de Cristian Rădulescu în perioada supusă evaluării au fost în cuantum total de 1.929.395 lei iar averea deţinută şi cheltuielile efectuate de senator au fost de 2.480.532 lei.

Averea lui Rădulescu: bani, terenuri, apartamente, casă de vacanţă, bijuterii

În ultima declaraţie de avere, depusă pe 15 iunie 2012, Cristian Rădulescu a menţionat două terenuri agricole în comuna Sângeru (Prahova), un teren în comuna Boldeşti (Prahova), 3 hectare intravilan la Mogoşoaia (Ilfov), 0,5 hectare în Bucureşti, două terenuri în Bucureşti şi un altul în Constanţa de 1.600 mp.

Declaraţie de avere Cristian Rădulescu
    
La capitolul imobile, Cristian Rădulescu are trei apartamente în Bucureşti, o casă de vacanţă la Boldeşti (Prahova) şi un spaţiu comercial în Constanţa.
    
De asemenea, senatorul PDL are bijuterii de aur şi obiecte de argint evaluate la 22.000 euro şi o colecţie de tablouri, obiecte de artă şi icoane cu o valoare de 250.000 euro.
    
Tot în declaraţia de avere, Cristian Rădulescu a trecut faptul că în anii 2011-2012 a vândut obiecte de artă în valoare de 300.000 lei.
    
Senatorul PDL a mai menţionat datorii de aproximativ 500.000 euro către bănci şi persoane fizice şi faptul că a primit 15 tablouri cadou de la pictoriţa Alma Redlinger, evaluate la 60.000 (fără a menţiona moneda).
    
La capitolul venituri, Cristian Rădulescu a trecut suma de 66.000 lei, reprezentând indemnizaţia de senator primită în ultimul an, plus 18.000 lei venituri obţinute de soţia sa, care este medic stomatolog.

Rădulescu: Voi acţiona ANI în Justţie

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat  că susţinerea ANI potrivit căreia el nu poate justifica echivalentul a 122.000 de euro din averea sa reprezintă unul dintre dosarele prin care Agenţia Naţională de Integritate încearcă să-şi justifice existenţa. 

El a anunţat că după finalizarea procedurilor în acest caz îşi rezervă dreptul de a acţiona în justiţie instituţia.

"Observ o mare transparenţă publică la ANI, care se grăbeşte, prima dată, să dea un comunicat de presă, deşi nu ştiu dacă e în atribuţiile lor înainte de a-mi trimite mie raportul constatării. Să punem toate lucrurile în context şi vom vedea că e unul din acele dosare prin care ANI, încercând să-şi justifice existenţa, îşi face planul la trimiterea în instanţă a unor demnitari", a afirmat liderul senatorilor PDL, într-o declaraţie pentru Agerpres.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza