Angela Merkel, realeasă preşedinta Uniunii Creştin Democrate

Angela Merkel, cancelarul german, a fost realeasă în fruntea Uniunii Creştin Democrate (CDU) cu 89,5% dintre voturi.

Adăugat: 6 Decembrie 2016
Ultima actualizare:6 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Angela Merkel
trimite pe mail

Ea a susţinut astăzi un discurs la congresul Uniunii, în faţa a 1000 de membri de partid, în care a vorbit despre fenomenul migraţiei ca despre ceva care nu se mai poate repeta şi a dat asigurări că sunt excluse toate creşterile de impozite în Germania.

Conferinţa CDU are loc anul acesta timp de trei zile la Essen, în vestul Germaniei, oraş care are o semnificaţie specială pentru Angela Merkel,deoarece aici a fost aleasă pentru prima dată, în 2000, lider, apoi de alte opt ori, ultima dată, în afară de astăzi, cu 96,7% din voturi.

În discursul său de astăzi, cancelarul german, care vizează un al patrulea mandat în fruntea guvernului, a lansat mai multe teme electorale în vederea alegerilor legislative de la anul pe plan intern, dar şi pe plan internaţional.

Ea s-a pronunţat pentru interzicerea purtării vălului islamic care acoperă toată faţa, şi, după cum observă BBC, este pentru prima dată când abordează acest subiect într-un discurs important.

"În cultura germană, nu este adecvat ca femeile să-şi acopere complet faţa, aşa cum fac musulmanii atunci când poartă burka", a spus Merkel.

În ceea ce priveşte imigraţia, Angela Merkel pare să-şi fi schimbat discursul în mod semnificativ.

"Nu toţi refugaţii pot rămâne în Germania, iar afluxul masiv de anul trecut, când circa un milion de migranţi au intrat la noi în ţară, nu se va mai repeta..." a spus Merkel.

Angela Merkel a promis că-i va expulza pe toţi migranţii care nu au primit azil.

La capitolul economic, Angela Merkel a promis că niciun fel de taxe nu vor creşte în următorii patru ani în Germania şi a pledat în favoarea unor măsuri care să determine companiile multinaţionale să nu se mai sustragă plăţii taxelor prin diferite montaje financiare la care acestea apelează.

După ce şi-a terminat discursul, Angela Merkel a fost aplaudată timp de 11 minute.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
6 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza