Angela Merkel propune înmulţirea acordurilor de expulzare a migranţilor clandestini

Prezentă la reuniunea de la Viena pe tema "Migraţia de-a lungul rutei balcanice",Angela Merkel, cancelarul Germaniei a propus o înmulţire a acordurilor de expulzare în cazul migranţilor clandestini.

Adăugat: 25 Septembrie 2016
Ultima actualizare:25 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Angela Merkel, Cancelarul Germaniei
trimite pe mail

Cancelarul german Angela Merkel vrea ca Europa să îşi accelereze lupta împotriva imigraţiei ilegale.

În acest scop, ea propune o înmulţire a acordurilor de expulzare în ţările de origine a celor cărora li se respinge dreptul de azil.

Vrem să oprim imigraţia clandestină, dar în acelaşi timp să ne îndeplinim responsabilităţile umanitare, a declarat cancelarul german la Viena la finalul unei reuniuni la care au luat parte reprezetanţii statelor de pe aşa-numita rută balcanică.

Aflată într-o scădere de popularitate şi criticată acasă pentru politica uşilor deschide faţă de migranţi, Angela Merkel şi-ar dori acum acordul cu ţări din Africa, dar şi cu Pakistan şi Afganistan pentru a deveni - spune ea - clar că persoanele care nu au dreptul să rămână în Europa sunt trimise înanpoi în statele lor de origine.

Angela Merkel s-a arătat totodată nemulţumită de lentoarea cu care este pus în aplicare sistemul european de distribuire a refugiaţilor ajunşi în Grecia şi Italia.

La rândul său, premierul elen, Alexis Tsipras, a pledat pentru solidaritate cu ţara sa unde aproape 60 de mii de imigranţi sunt blocaţi încă din martie.

La finalul reuniunii de la Viena, cancelarul austriac Christian Kern, gazda acestor discuţii, a anunţat că ţările de pe aşa-numita rută balcanică au convenit că trebuie întărite controalele la frontierele externe.

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat şi el că UE ar trebui să organizeze o tabără în Libia, unde, potrivit BBC, să fie procesate cererile de azil ale migranţilor.

Date ale Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi arată că peste 300 de mii de migranţi au traversat în primele 9 luni ale anului Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, dar numărul este mult mai mic faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Î

nchiderea rutei Balcanilor şi semnarea în martie a unui acord controversat pe tema migraţiei între UE şi Turcia au dus la scăderea numărului de migranţi spre Europa.

România este reprezentată la eveniment de ministrul de interne, Ioan-Dragoş TudoracheAutor:
Mihaela Mihai
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza