Angela Merkel pledează pentru cooperarea ţărilor UE în domeniul apărării

Cancelarul german Angela Merkel crede că ţările Uniunii Europene trebuie să-şi sporească cooperarea în domeniul apărării şi să-şi asume mai multe responsabilităţi, pentru că nu au garanţia perpetuării relaţiilor strânse cu Statele Unite.

Adăugat: 14 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:24 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Angela Merkel, cancelarul Germaniei
trimite pe mail

Cancelarul Angela Merkel consideră că ar fi o naivitate din partea europenilor să se bazeze pe sprijinul altora care le-ar putea rezolva problemele din vecinătate. I-a sfătuit să îşi asume ei înşişi mai multe responsabilităţi pe scena politică mondială şi să nu se amăgească în ce priveşte sprijinul din partea SUA.

"Din punctul de vedere al unora dintre partenerii noştri tradiţionali, şi mă gândesc la relaţiile transatlantice, nu există garanţii eterne pentru o strânsă colaborare cu noi, europenii. Va trebui să continuăm să lucrăm pentru asta. În consecinţă, sunt convinsă că Europa şi Uniunea Europeană vor trebui să înveţe să îşi asume mai multe responsabilităţi în lume", a spus Merkel.

Cancelarul Angela Merkel a mai spus că acest lucru înseamnă inclusiv cheltuieli mai mari pentru apărare.

Agenţia Reuters scrie că Angela Merkel nu a menţionat aici numele preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, dar cu siguranţă a avut în vedere declaraţiile acestuia din campania electorală, când a spus că va ţine seama de contribuţia financiară pe care o are o ţară NATO înainte de a-i veni în ajutor.

Angela Merkel şi-a expus aceste opinii într-un discurs ţinut la Bruxelles, la ceremonia prin care universităţile din Ghent şi Leuven i-au acordat titlul de Doctor Honoris Causa.Autor:
Luminiţa Apostol
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
14 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:
24 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza