Angela Merkel, personalitatea cea mai influentă a anului 2015

Cancelarul german Angela Merkel a fost desemnată personalitatea cea mai influentă a anului 2015 de către agenţia de ştiri France Presse.

Adăugat: 28 Decembrie 2015
Ultima actualizare:28 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Angela Merkel, Cancelarul Germaniei
trimite pe mail

Conducerea redacţiei franceze şi-a motivat decizia prin rolul jucat de şefa executivului german în politica europeană a porţilor deschise faţă de valul de imigranţi, dar şi pentru modul ferm în care s-a implicat în soluţionarea crizei datoriilor greceşti.

"Politica porților deschise promovată de Merkel a atras în 2015 un milion de refugiați în Germania. Consecință teribilă a conflictului sirian, această sosire masivă de refugiați, cel mai mare val migratoriu după Al Doilea Război Mondial, reprezintă o provocare majoră pentru Europa. Cancelarul german a fost criticat de mai mulți premieri din Europa, iar politica sa a cauzat disensiuni chiar în interiorul propriului partid. Statutul său de lider natural al Europei a fost ilustrat și în criza greacă", arată France Press.

Angela Merkel a fost desemnată personalitatea anului şi de redacţia Time Magazine.

Pe locul al doilea în clasamentul agenţiei France Presse se află preşedintele Rusiei Vladimir Putin, urmat de Papa Francisc.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza